Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē gaidāmā Japānas F-1 "Grand Prix" izcīņa viesuļvētras dēļ varētu notikt ātrāk, turklāt netiek izslēgts, ka piloti sacentīsies jau sestdien.

Šonedēļ Suzukas trasē Japānā iecerēts F-1 sezonas 15.posms, taču šobrīd šai vietai tuvojas spēcīgs taifūns, kas nopietni var apdraudēt sacensību norisi. Nedēļas nogalē Suzukā tiek prognozēts slapjš un vējains laiks, jau ceturtdien trasi piemeklējis spēcīgs lietus.

Par nelabvēlīgiem laika apstākļiem jau brīdināti vairāki braucēji, bet "Force India" meksikāņu Serhio Peress atklāja, ka iespējama viesuļvētra. "Ja tā būs, varbūt sacīkstes vispār nebūs iespējams aizvadīt."

Tiesa, slikti laika apstākļi Japānas "Grand Prix" posmā nav nekas jauns, tāpēc sacīkstes, visticamāk, neatcels.

Ja laika apstākļi pasliktināsies, sacensību rīkotāji būs spiesti veikt izmaiņas grafikā, turklāt izskanējusi informācija, ka sacīkstes varētu norisināties jau sestdien - uzreiz pēc kvalifikācijas.

Pašreizējais posma grafiks paredz, ka piektdien tiks aizvadītas pirmās divas brīvo treniņbraucienu sesijas, bet sestdien norisināsies vēl viens treniņbrauciens un kvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!