Foto: Publicitātes foto
Šī gada Eiropas rallijkrosa čempionāta bronzas medaļnieks "Super 1600" klasē Jānis Baumanis šonedēļ Turcijā, Stambulā, notiekošajā Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā pirmo reizi karjerā uz starta izies ar pilnpiedziņas automašīnu, informēja sportista preses pārstāvis.

J. Baumanis startēs ar "RX Lites" automašīnu, kas ir solis pirms startiem prestižākajā "Super Car" klasē.

"Šosezon Zviedrijā jau aizvadīju testus ar šādu automašīnu, un rezultāti bija ļoti labi. Iepriekš ar pilnpiedziņas automašīnu rallijkrosa sacensībās neesmu startējis, tāpēc grūti prognozēt, kā veiksies sacensībās, jo arī pārējie šīs klases braucēji ir ļoti ātri," stāsta J. Baumanis, kurš testus ar "RX Lites" automašīnu aizvadīs arī šonedēļ, pirms sacensībām Turcijā.

Nākamajā sezonā J. Baumanis turpinās startēt Eiropas rallijkrosa čempionātā "Super 1600" klasē ar priekšpiedziņas automašīnu un par mērķi izvirzījis čempiona titulu.

"Nākotnes mērķis ir startēt pasaules čempionātā "Super Car" klasē, bet nākamajā sezonā tas vēl nenotiks. Šogad debijas sezonā Eiropas čempionātā pārliecinājāmies, ka varu būt ļoti ātrs un braukt visiem pa priekšu, taču vispirms jāiegūst stabilitāte un lielāka pieredze," stāsta J. Baumanis.

Stambulas trase, kur šonedēļ notiks pasaules čempionāta posms rallijkrosā autosporta līdzjutējiem vairāk pazīstama kā F1 sacensību norises vieta no 2005. līdz 2011. gadam. Šajā trasē notikušas arī citas šosejas sacensības formulām un salonautomašīnām, taču tā ir pielāgota arī rallijkrosa vajadzībām. "Istanbul Park" rallijkrosa trases aplis būs 1300 metru garš, un 60% no apļa būs ar asfalta segumu.

Atgādināsim, ka J. Baumanis šīs sezonas deviņos posmos uz goda pjedestāla kāpa sešas reizes - trīs reizes tika izcīnīta uzvara, divas reizes braucējs bija otrais, bet vienu reizi ierindojās arī trešajā vietā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!