Foto: AFP/Scanpix

"Marussia" F-1 komandas pilota Žila Bjanki ģimene atzīst, ka sportista veselības stāvoklis joprojām ir ļoti smags un baidās "no visļaunākā", raksta ārzemju prese.

"Situācija ir briesmīga," itāļu izdevumam "Gazzetta dello Sport" atklājis Žila tēvs Filips Bjanki. "Katru reizi, kad zvana telefons, mēs zinām, ka tas var būt zvans no slimnīcas par to, ka Žils ir miris."

"Taču viņš nepadosies, es par to esmu pārliecināts," saka Bjanki vecākais. "Es to zinu. Es tam ticu. Es ar viņu runāju un zinu, ka viņš mani dzirdēja. Ārsti teica, ka brīnums jau ir tas, ka Žils ir palicis dzīvs pēc tik smagas avārijas. Žils nepadosies. Viņa treneris Adrians teica - ja ir pasaulē kāds cilvēks, kurš spēj panākt to, ko grib, tad tas ir Žils."

Filips Bjanki atzīst, ka cerību smeļas no Mihaela Šūmahera gadījuma, kurš pagājušā gada decembrī guva smagas galvas traumas, bet tagad jau ārstējas mājās.

"Ļoti pārdzīvoju, kad uzzināju par viņa nelaimi," saka Bjanki. "Sākumā tāpat kā visi domāju - kāpēc neatklāj vairāk par to, kā viņam iet? Tagad, kad esmu tādā pat situācijā, es to saprotu. Visi man jautā, kā ir Žilam, bet es nevaru atbildēt, jo man nav, ko teikt. Situācija ir ļoti smaga, taču viņa stāvoklis ir stabils. Vienu dienu šķiet, ka ir labāk, citu - ka atkal ir sliktāk. Ārsti to nestāsta. Bojājumi pēc avārijas ir ļoti smagi, bet mēs nezinām, kā situācija attīstīsies tālāk. Pat Šūmahers komā pavadīja vairākus mēnešus."

"Ir smagi," nenoliedz 25 gadus vecā pilota tēvs. "Nedēļas laikā mūsu ģimenes dzīve ir izpostīta. Mēs tagad dzīvojam kā murgā, tālu no mājām. Taču kad Žils atlabs un mēs varēsim viņu pārvest, piemēram, uz Tokiju, būs vieglāk. Taču neviens nezina, kad tas notiks. Un vai tas notiks. Nav nekādas skaidrības, mums atliek tikai gaidīt."

Kā zināms, Japānas "Grand Prix" laikā Žils Bjanki piedzīvoja ļoti smagu avāriju, lielā ātrumā ietriecoties apkalpes traktorā, kas no trases drošības zonas evakuēja Adriana Zutila bolīdu. Franču pilots nekavējoties tika nogādāts tuvējā Mije reģiona slimnīcā, kur viņam konstatēja galvas traumu un izdarīja divas operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!