Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallija čempionātā (WRC) nākamgad plānotas vairākas, taču nebūtiskas izmaiņas, kam šo sporta veidu vajadzētu padarīt atraktīvāku un interesantāku skatītājiem un dalībniekiem, pēc apspriedes ar FIA Rallija komisiju informē čempionāta rīkotāji "WRC Promoter GmbH".

WRC posmi arī turpmāk risināsies divu ar pusi dienu garumā, no piektdienas līdz svētdienai, ātrumposmu kopējais garums būs vismaz 300 kilometri, bet sacensību atklāšanas ceremoniju atļauts aizvadīt ceturtdienā.

WRC ralliju organizatoriem ieteikts biežāk izvēlēties jaunus un garākus ātrumposmus, savukārt sacensību intrigas uzturēšanai attālinātajās servisa zonās ekipāžām būs pieejams ierobežotāks rezerves daļu skaits un remonta iespējas.

Posmu rīkotājiem būs dota "zināma brīvība saglabāt savu sacensību unikālās īpašības", taču "WRC Promoter" nekonkretizē, kāda tieši brīvība un attiecībā uz kādām rallija norisēm tā tiks attiecināta.

Paredzēts, ka piektdien un sestdien sportisti trasē dosies atbilstoši kopvērtējuma situācijai, bet pēdējā sacensību dienā, svētdien, prioritātes ekipāžas startēs apgrieztā secībā. Savukārt, lai palielinātu dalībnieku skaitu WRC sacensībās ārpus Eiropas, pieņemts lēmums 2015.gadā atļaut šajos rallijos startēt ar automašīnām, kurām ir tikai nacionālā homologācija. Tiesa, šīs ekipāžas nevarēs pretendēt uz čempionāta ieskaites punktiem un "Power Stage" ātrumposma bonusa punktiem.

Šajā apspriedē vēlreiz tika noraidīts "WRC Promoter" priekšlikums sacensību pēdējo ātrumposmu, "Power Stage", aizvadīt ar četru labāko ekipāžu dalību un laika atstarpi starp ekipāžām kopvērtējumā dalīt ar 10, ziņo britu izdevums "Autosport", norādot, ka šo priekšlikumu jau septembrī noraidīja Pasaules motoru sporta padome (WMSC). Tas nozīmē, ka WMSC decembra sēdē tas vairs atkārtoti netiks iesniegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!