Pēc Latvijas rallija čempionāta (LRČ) noslēdzošā posma, rallija "Latvija 2014", sarēķināti pēdējie posmi meistarsacīkšu ieskaitē un zināms, kuras ekipāžas var gatavoties sezonas noslēguma apbalvošanai.

Pirms rallija "Latvija 2014" šāgada Latvijas čempionu titulu R2 ieskaitē sev jau bija nodrošinājuši Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ("LMT Autosporta akadēmija"), un tikpat droša izskatījās arī Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka pirmā vieta N4 klasē - viņi tuvākos sekotājus apsteidza par 25 punktiem un sezonas pēdējā posmā Jānim ar Andri pietiktu ar drošu finišu "punktos", lai kļūtu par Latvijas čempioniem.

Tomēr liktenim labpatikās citādi un sacensību piektajā ātrumposmā pēc vairākiem kūleņiem no Vorobjova auto palika pāri lūžņu kaudze un Krievijas sportistiem Igoram Bulancevam/Marinai Daņilovai pavērās iespēja potenciālo sudrabu nomainīt pret zeltu.

Taču arī krievu ekipāža "sapinās meistarībā" un arī viņi piedzīvoja izstāšanos rallija priekšpēdējā ātrumposmā. Tādējādi Vorobjovs/Mālnieks arī izstājušies nodrošināja sev zelta medaļu. Interesanti, ka N4 klasē no rallija "Latvija" izstājās visas četras kopvērtējuma līderekipāžas, arī Aleksejs Mersijanovs/Georgijs Troškins un Aleksandrs Mihailovs/Normunds Kokins.

Toties atklāta cīņa par titulu sezonas pēdējā rallijā valdīja R5 klasē, kuras ekipāžas cīnījās arī par uzvaru kopvērtējumā. Atguvies no smagās avārijas vasarā "auto24 Rally Estonia", igaunis Rauls Jētss pierādīja, ka ir atguvis ātrumu un kopā ar stūrmani Kristo Krāgu, kurš aizvietoja tajā avārijā gūtās traumas joprojām ārstējošo stūrmani Andresu Tomu, uzvarēja rallijā "Latvija 2014". Tā igauņu pilotam bija otrā uzvara Latvijas čempionātā, pirmo viņš svinēja pavasarī Talsos.

Cīnoties ar tehniskām problēmām, Latvijas čempionāta sudrabs R4 klasē tika lietuviešiem Martinam Samuitim/Ramūnam Saučkovam, bet bronzu ieguva Vasīlijs Grjazins, kurš pēc sezonas sākuma rallija "Liepāja" veselības sarežģījumu dēļ šosezon vairs sacensībās nebija startējis. Izlaistie pieci no septiņiem šāgada Latvijas čempionāta posmiem liedza par čempionāta medaļām R5 klasē pacīnīties Mārtiņam Svilim/Ivo Pūķim, kuri palika otrie rallijā "Latvija" un ceturtie sezonas vērtējumā.

Ar divām startiem un divām uzvarām Latvijas čempionātā zelta medaļām 2WD klasē pietika Andim Neikšānam/Aivim Aizsilniekam, kuri par 2,5 punktiem kopvērtējumā apsteidza Zigurdu Kalniņu/Renāru Salaku. Bronzas medaļas tika Edgaram Balodim/Inesei Akmentiņai, savukārt kopvērtējuma līderis pirms rallija "Latvija 2014" Kaspars Kaņeps-Kalniņš izstājās un pazaudēja izredzes šo sezonu noslēgt ar jebkāda kaluma medaļu.

Junioru ieskaitē šosezon uzvarējis Ralfs Sirmacis, bet komandu vērtējumā - "LMT Autosporta Akadēmija".

2014.gada Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumu iespējams apskatīt meistarsacīkšu oficiālajā mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!