Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro atgriezies "MVR-D Honda" komandā, kuras sastāvā nākamajā sezonā startēs Anglijas čempionātā MX2 klasē, bet saistībā ar viņa braukšanu pasaules meistarsacīkstēs pagaidām skaidrības nav, informēja sportista pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.

Šī bija Karro veiksmīgākā sezona karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu. Tikmēr Anglijas motokrosa čempionātā Karro pirmo reizi karjerā kļuva par čempionu MX2 klasē.

Tagad oficiāli kļuvis zināms, ka arī nākamajā sezonā Karro startēs Anglijas čempionātā MX2 klasē, bet viņa starts pasaules čempionātā būs atkarīgs no finansējuma piesaistes.

"Esmu parakstījis līgumu ar "MVR-D Honda" komandu par startēšanu Anglijas MX2 čempionātā 2015.gada sezonā. Tā ir tā pati komanda, kurā savulaik sāku startēt motokrosā. Nākamgad MX2 klasē startēšu Anglijas čempionātā, kur noteikti centīšos aizstāvēt savu čempiontitulu," izteicies Karro, kurš uzsver, ka iespēju robežās centīsies braukt arī sacensībās Latvijā. "Ja mēs runājam par pasaules čempionātu, šobrīd viss atkarīgs no finansējuma. Ja viss tiks sakārtots, noteikti brauksim arī pasaules čempionātā. Šobrīd viss vēl ir procesā."

"Arī šogad Anglijā braucu MX2 klasē, tāpēc nebija nekādu iemeslu, lai to neturpinātu - man patīk MX2 klases motocikli, kas ir vieglāki un līdz ar to braucējam jābūt asākam, aktīvākam," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Karro. "Savukārt, ja startēšu pasaules čempionātā, būs vien jābrauc MXGP klasē, jo MX2 grupai jau esmu par vecu."

Karro "MVR-D" komandā startēja no 2009. līdz 2011.gadam, braucot pasaules čempionāta MX2 klasē, bet kopš 2012.gada viņš brauca citā Anglijas vienībā, ar tagadējo nosaukumu ''Wilvo Forkrent KTM".

"Vecā komanda izteica labu piedāvājumu, jo "Honda" rūpnīca nākamajā gadā vēlas sevi atkal pierādīt, tāpēc viņiem vajadzēja spēcīgu braucēju Anglijas čempionātam," atklāja sportists. "Zinu komandā visus cilvēkus, kā viņi strādā, tāpēc domāju, ka būs laba sezona. Jāgaida, kad varēsim sākt pirmos testus, lai padarītu mūsu braucamos konkurētspējīgus stiprajiem KTM motocikliem."

Kā atzina Karro, nākamajā gadā viņš labprāt beidzot vairāk pabrauktu arī Latvijas trasēs. "Kas zina, varbūt kalendārs saliksies tā, ka varēšu pilnā apmērā startēt gan Latvijas čempionātā, gan arī Superkausā."

Nesen savu 23 gadu jubileju atzīmējušais Karro iepriekšējos divos gados atzīts par Latvijas labāko tehnisko sporta veidu sportistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!