"Williams" F-1 komandas oficiālā testpilota pienākumus nākamsezon pildīs angliete Sjūzija Volfa, paziņojusi komanda.

Šajā statusā Sjūzija piedalīsies "Grand Prix" posmu piektdienas brīvajos treniņos, kā arī abās 2015.gada testu sesijās. Viņas pienākumos būs arī piedalīties "Williams Mercedes FW37" un "FW38" bolīdu simulatora testos.

"Šis man ir vēl viens solis pareizajā virzienā," saka angliete. "Ļoti priecājos, ka "Williams" ir novērtējuši manu progresu, ieguldīto darbu un sniegumu."

"Mēs esam ļoti apmierināti ar Sjūzijas tehniskajām zināšanām un informāciju, ko viņam mums sniedz kā pilots gan no trases, gan simulatora," atzīst "Williams" F-1 komandas vadītāja Klēra Viljamsa. "Kopš pievienošanās komandai 2012.gadā viņa ir nozīmīgi palielinājusi bolīdā pavadīto stundu skaitu un oficiālā testpilota statusa piešķiršana ir tikai loģisks nākamais solis."

Līdz šim divus gadus Volfa komandā strādāja kā attīstības pilots ("developement driver"), piedaloties tikai atsevišķās oficiālajās treniņu sesijās. Šosezon viņai tika ļauts izbraukt ar "Williams" bolīdu Vācijas un Lielbritānijas "Grand Prix" posmu piektdienas pirmajos brīvajos treniņos. Kā testpilote Volfa strādās ciešāk ar komandas pilotiem Felipi Masu un Valteri Botasu, sniedzot viņiem papildus tehnisko informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!