Foto: AFP/Scanpix
Lai gan šāgada Dakaras rallija pirmais ātrumposms bija salīdzinoši īss - 17r0 kilometri - drāmu tajā netrūka.

Motobraucēju konkurencē pirmajā ātrumposmā uzvarēja anglis Sems Sanderlends (KTM), kurš trasi veica vienā stundā, 18 minūtēs un 57 sekundēs. Vien piecas sekundes no viņa atpalika portugālis Paulu Gonsalvešs ("Honda"), bet trešais rezultāts vairākkārtējam Dakaras rallija čempionam, spānim Markam Komam (KTM).

Automašīnu konkurencē pirmais starta līniju šķērsoja pagājušā gada Dakaras rallija uzvarētājs Nani Roma, un pirmais iedzīvojās problēmās - viņa "MINI" apstājās jau dažus kilometrus pēc starta un nespēja atsākt ceļu. Pārējie autobraucēji trasi veica bez sarežģījumiem, un ātrākais bija pieredzējušais katarietis Nasers Al-Atija ("MINI"), kurš par 22 sekundēm apsteidza mājinieku, argentīnieti Orlando Terranovu ("MINI").

"Ātrumposms bija nedaudz par ātru, taču mums izdevās labs starts," saka Al-Atija. "Galvenais bija saprast, ko rāda konkurenti. Rīt brauksim agresīvāk. Šodien bija dažas vietas trasē, kurās mēs izvēlējāmies neriskēt. Mašīna darbojās perfekti un, ja šo ātrumposmu būsim uzvarējuši, būs patīkami rīt trasē doties pirmajiem. Redzējām, ka Nani [Roma] ir apstājies, bet komanda bija mašīnā, tā kā tā var būt elektriska problēma. Nepaveicās, tā teikt. Ceru, ka viņš tiks galā ar auto un turpinās ceļu. Viņa neveiksme ir liels pārsteigums, taču tā mēdz gadīties."

Pirmo posmu pārvarējuši arī mūsu kaimiņi lietuvieši - pieredzējušais rallija pilots Benedikts Vanags ("Toyota") ierindojās augstajā 36.vietā, no Al-Atijas atpaliekot 13 minūtes un 47 sekundes.

Pirmais mediķu rokās nonāca motobraucējs Hamfrijs Sennvanbazels, kurš krita no motocikla un guva smadzeņu traumu, savukārt trešajam ātrākajam braucējam kvadraciklu konkurencē Serhio Lafuentem konstatēts izmežģīts īkšķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!