Foto: Red Bull

Neskatoties uz Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pieprasījumu, Austrālijas F-1 "Grand Prix" posma rīkotāji atsakās pārcelt savu sacīksti uz agrāku laiku, vēsta vietējie mediji.

Pēc traģiskās Žila Bjanki avārijas Japānā FIA drošības apsvērumu dēļ aicinājusi visu "Grand Prix" posmu rīkotājus sacīkstes startu noteikt ne vēlāk kā četras stundas pirms mijkrēšļa iestāšanās vai saulrieta, lai sacīkšu finišs būtu pie pietiekama dabīgā apgaismojuma. Izņēmumi, protams, ir nakts posmi, kas notiek pie mākslīga trases apgaismojuma kā Singapūrā un Abi Dabi.

"Starta laiku mēs nemainīsim," intervijā "Herald Sun" izteicies Austrālijas "Grand Prix" direktors Endrjū Vestkots. "Pl. 17 - par šo laiku ir vienošanās starp posma rīkotājiem un "Grand Prix" seriālu. Tādējādi pirmo sezonas posmu Eiropas līdzjutēji skatīsies no rīta, bet Āzijas posmus - pa dienu."

Austrālijas "Grand Prix" posms, pielāgojoties Eiropas TV auditorijai, sākas pl. 17 pēc vietējā laika (pl. 8 pēc Latvijas, pl. pēc Vācijas un pl. 6 pēc Londonas laika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!