Foto: Publicitātes foto

2015. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") dalībniekiem pievienojusies komanda, ko izveidojis un pārstāvēs pieredzējušais austriešu rallija pilots Manfrēds Štols, informē seriāla rīkotāji.

Štola pārinieks "WorldRX Team Austria" būs Makss Puhers, kurš ir komandas īpašnieks. Komanda piedalīsies visos 12 čempionāta posmos un abi braucēji startēs ar "Supercar" klases "Ford Fiesta" automašīnām, kas tiks sagatavotas kompānijā "Stohl Racing".

Štols, kam ir ilga pasaules rallija čempionāta (WRC) pieredze, ieskaitot WRC čempiona titulu N grupā, pirmos soļus rallijkrosā spēra pērn, kad, sava bijušā WRC kolēģa Petera Solberga uzaicināts, piedalījās pirmās "World RX" sezonas noslēdzošajā posmā Argentīnā. Austriešu pilots tika līdz pusfinālam, taču tur izstājās tehniska defekta dēļ.

"Kad pirmo reizi tikos ar Maksu, viņš nekavējās man pastāstīt par savu sapni - Austrijas komandu pasaules rallijkrosa čempionātā," stāsta Štols. "Sākotnēji neklājās viegli ar finansējuma piesaisti un bez Maksa entuziasma šis projekts nekad nebūtu realizēts. Priecājos, ka viņš par saviem partneriem sacīkšu mašīnas būvēšanā izvēlējās "Stohl Racing"; esmu pārliecināts, ka būsim konkurētspējīgi."

"Rallijkrosa braucēji ir modernie gladiatori," saka "WorldRX Team Austria" īpašnieks Makss Puhers. "Pasaules čempionāta rīkotāji ir izveidojuši sacensību seriālu, kas patīk skatītājiem, ar ātru, ciešu cīņu trasē. Uzskatu, ka šis ir viens no drošākajiem autosporta veidiem un izmaksā krietni mazāk par WRC. "World RX" ir lemts kļūt par vienu no populārākajiem čempionātiem motoru sportā. Lepojos, ka mans komandas biedrs būs Manfrēds un mēs ievedīsim "WorldRX" čempionātā pirmo Austrijas komandu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!