F-1 pirmssezonas testu pirmajā dienā sadursmi Barselonas trasē piedzīvoja "Williams" komandas testpilote Sjūzija Volfa un "Sauber" pilots Felipe Nasrs, negadījumā vainojot viens otru, ziņo ārzemju mediji.

Sadursme notikusi bremzēšanas zonā pirms piektā līkuma. Volfa, kura uz to brīdi bija jau veikusi 83 apļus, brauca ārā no boksiem, bet Nasrs veica "lidojošo" apli pilnā ātrumā. Pēc sadursmes bolīdi nonāca grants drošības joslā un testu sesija tika apturēta uz 20 minūtēm, kamēr abas formulas evakuēja.

"Domāju, Sjūzija vienkārši neredzēja [spoguļos], ka es tuvojos," portāls "f1news.com" citē Nasru. "Diemžēl mūsu formulas sadūrās, un mehāniķiem bija diezgan daudz darba, jo bojājumi bija visai lieli. Pēc vairākām stundām viss bija kārtībā, es varēju atgriezties trasē un pārbaudījām vēl dažas lietas. Neskatoties uz šo sadursmi, diena bija produktīva, es to vērtēju pozitīvi."

"Es braucu ārā, bet viņš, acīmredzot, veica "lidojošo apli". Bremzēju piektajā līkumā, paliekot uz trajektorijas, pēc kā Nasrs man uztriecās, ar savas formulas aizmuguri uzbraucot mana bolīda priekšgalam," intervijā izdevumam "Autosport" savu situācijas redzējumu izklāstīja Volfa. "Grūti saprast, kā un kāpēc tā notika, taču tur neko vairs nevar mainīt. Videoierakstā varēs redzēt, kas īsti notika."

"Notikušais mani stipri apbēdināja, jo estos ļoti svarīgi ir nezaudēt laiku, taču dēļ šā nevajadzīgā incidenta mēs bijām spiesti mainīt pēcpusdienas plānus," saka britu pilote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!