Vienu uzvarētāju titulu vēl pirms pasaules rallija čempionāta (WRC) Argentīnas posma sākuma izcīnījusi "M-Sport" komandas britu ekipāža Elfins Evanss/Dens Barits, kuri bija ātrākie riepu maiņas sacensībās, informē WRC preses dienests.

Kopumā sacensībās piedalījās 11 ekipāžas, kas startē ar WRC klases automašīnām, un dalībniekiem bija jāimitē sacīkšu situācija, kad trasē tiek pārsista riepa - sākoties laika skaitīšanai, sportisti sēdēja mašīnā, pilnā ekipējumā un piesprādzējušies. Viņiem bija jāatsprādzējas, jāizkāpj no mašīnas, jādabū riteņu maiņas instrumenti, un jānomaina kreisais aizmugurējais ritenis.

Elfins Evanss ar stūrmani šo procedūru paveica iespaidīgi ātri - 46 sekundēs. Otrais labākais rezultāts bija beļģiem Tjerī Nevilam ar Nikolā Žilsulu ("Hyundai") - 47,07 sekundes, trešais palika pasaules čempions Sebastjens Ožjērs ar stūrmani Žiljēnu Ingrasiju ("Volkswagen") - 47,13 sekundes.

"Mums viss sanāca ļoti labi, bet es ceru, ka rallija laikā mums nevajadzēs likt lietā šīs iemaņas," smejas Evanss. "Pēdējos pāris gadus esam pavadījuši diezgan daudz laika, trenējot riepu maiņu, un tas šodien atmaksājās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!