Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas spīdveja braucēji Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs sestdien iekļuva "Grand Prix" seriāla pusfinālos.

Bogdanovs Austrijā notikušajā ceturtdaļfinālā ieņēma trešo vietu, tādējādi spējot kvalificēties sacensību pusfinālam. Latvietis savos braucienos trīs reizes uzvarēja, bet divas reizes bija otrais, iegūstot 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Tikpat daudz punktus iekrāja pasaules junioru čempions Mikāls Jepsens Jensens. Bogdanovam un dānim bija jāveic papildus brauciens par otro vietu, kur ātrāks izrādījās Jensens.

Par uzvarētāju šajās sacensībās kļuva polis Miroslavs Jablonskis, kurš tika pie 14 punktiem.

Tikmēr Ļebedevs Goričanas trekā Horvātijā notikušajās sacensībās palika astotajā pozīcijā, bet pusfinālā iekļuva rezervista lomā.

Ļebedevam savos braucienos neklājās tik veiksmīgi kā Bogdanovam. Latvietis tikai vienreiz uzvarēja savā braucienā, trīs reizes palika otrajā vietā, bet vienreiz pie punktiem netika.

Sacensību noslēgumā Ļebedevam un zviedram Pēteram Jungam bija pa deviņiem punktiem, tāpēc viņiem bija jāveic papildbrauciens par septīto vietu. Tajā veiksmīgāks izrādījās zviedrs, tādējādi Ļebedevs ceturtdaļfinālu noslēdza astotajā vietā un pusfinālā iekļuva kā rezervists.

Par uzvarētāju šajās sacensībās kļuva polis Pjotrs Pavlickis, kurš iekrāja maksimālos 15 punktus, uzvarot visos savos braucienos.

Svētdien Itālijā risināsies trešais ceturtdaļfināls, bet noslēdzošās šīs kārtas sacensības 25.maijā notiks Vācijā, kur startēs latvietis Ķasts Puodžuks.

Kā ziņots, 27.jūnijā Rīgā - Biķernieku trasē - ieplānota 2016.gada "Grand Prix" sacensību izšķirošā kvalifikācijas kārta jeb pusfināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!