Foto: ROC

2015. gada "Race of Champions" ("ROC") risināsies Karalienes Elizabetes Olimpiskā parka stadionā, kas uzņēma 2012. gada olimpiskās un paralimpiskās spēles, vēsta sacensību mājas lapa.

"Race of Champions" šogad notiks 20. un 21. novembrī. Pirmajā sacensību dienā Nāciju kausa izcīņā noteiks ātrāko nāciju, bet sestdien, 21. novembrī, tiks kronēts autosporta čempionu čempions.

Londona "ROC" uzņems atkārtoti - 2007. un 2008. gadā tas notika Vemblija stadionā.

"Lieliski, ka "ROC" atgriežas Londonā," saka pašreizējais "ROC" čempions Deivids Kulthārds. "Katrs no pasākumiem bijis savā veidā unikāls, taču man kā britam ir svarīgi, ka "ROC" notiks tik ikoniskā vietā kā olimpiskais stadions. Esmu pārliecināts, ka tas būs labākais no visiem."

"Zinu, ka daudziem šogad F-1 vairs nešķiet tik aizraujošs, tāpēc viņiem būtu jānāk tieši uz "ROC", lai pārliecinātos, ka motoru sports ir azartisks un baudāms," piebilst bijušais F-1 pilots.

"Race of Champions" radās pirms 25 gadiem kā sezonas noslēguma pasākums, kurā paralēlā trasē Kanāriju salās ar identisku sacīkšu tehniku sacentās pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieki. Vēlāk pasākums kļuva arvien plašāks, iesaistoties citu autosporta disciplīnu pārstāvjiem un pārceļot sacensības uz asfalta trasi. Tagad tam ar oriģinālo "Race of Champions" ir maz līdzīga, izņemot paralēlo trasi. Sacensībās sacenšas. WRC, F-1, "IndyCar", motošosejas, Lemānas, "X Games" un NASCAR pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!