Foto: Krišs Karnītis

Liepājas dome Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma rīkošanai Liepājā 2016. gadā piešķirs 120 000 eiro līdzfinansējumu.

Nepieciešamais finansējums tiks iekļauts nākamā gada pašvaldības budžetā, taču, izvērtējot 2015. gada ieņēmumu izpildi uz šā gada 1.a ugustu, budžeta ieņēmumu pārpildes gadījumā dome varētu lemt par daļas finansējuma piešķiršanu 2015. gadā.

Šī gada februārī Liepājā jau trešo gadu notika Eiropas rallija čempionāta ziemas posms, "Rally Liepāja", ko organizēja SIA "RA Events" un tās sadarbības partneri Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) un TV kanālu producentu grupa "Eurosport Events".

2015.gadā rīkotajās sacensībās piedalījās dalībnieki no 20 valstīm, un pasākuma TV auditorija sasniedza vairāk nekā 12 miljonus cilvēku 59 valstīs.

Liepājas pilsētas dome saņēmusi SIA "RA Events" vēstuli, kurā lūgts atbalstīt posma organizēšanu Liepājā arī 2016.gadā.

Pašvaldības pārstāvji norāda, ka šāda pasākuma norise Liepājā veicina pilsētas atpazīstamību Eiropā. Tāpat rallija norises laikā 2016. gada februārī, kas nav tūrisma sezona, tiks noslogotas reģiona viesnīcas un viesu mājas, kā arī sabiedriskās ēdināšanas iestādes un tirdzniecības vietas.

Kā zināms, Latvijai ERČ posm arīkošanas tiesības tika piešķirtas uz trim gadiem, līdz 2016. gadam ieskaitot, bet "RA Events" direktors Raimonds Strokšs pēc Liepājas domes sēdes portālam "liepajniekiem.lv" norādīja, ka jau sāktas sarunas par ziemas rallija rīkošanu arī turpmākajos gados. Strokšs uzskata, ka ziemas rallijs pa šiem gadiem audzis gan organizatoriskā ziņā, gan sportistu un apmeklētāju skaita ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!