"Žiguļu kausa" izcīņas Jēkabpils posmā piedalīsies arī divkārtējais Anglijas rallija čempions Gajs Vilkss, kurš iepriekš Latvijā startējis tikai rallija sacensībās, informē pasākuma rīkotāji.

"Par "Žiguļu kausa" sacensībām uzzināju pavisam nejauši – biju Zviedrijā, lai komentētu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu, un kādā no starplaikiem dzirdēju, kā kolēģi apspriež savu došanos uz Latviju," stāsta Vilkss. "Mani tas ļoti ieinteresēja, un, laimīgas sagaidīšanās kārtā, neilgi pēc tam saņēmu ziņu no Baltic Motorsport Promotion, ka ir pieejama vēl viena "Lada" automašīna, un es varu piedalīties sacensībās. Ilgi nedomājot, piekritu šim piedāvājumam, un pavisam drīz jau braukšu uz Salas novada Biržiem!"

"Es esmu bijis arī sacensībās Krievijā, tā kā zinu, kāds izskatās "žigulis"," norāda britu pilots. "Zinu, ka šīs mašīnas ir ļoti vienkāršas – tām ir aizmugures piedziņa un nav elektronisko palīglīdzekļu. Tajā pat laikā, lai varētu braukt ar mašīnu un piedalīties sacensībās, tev vajadzīgas vien piecas lietas – stūre, ātruma pārslēgs un trīs pedāļi!"

Savas autosporta karjras laikā, kas viņam iesākās 19 gadu vecumā, Vilkss piedalījies arī 43 pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos, no kuriem augstāko rezultātu, sesto vietu, izcīnīja 2007. gada "Rally Ireland".

Vilkss šogad debitēja arī FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, kad maijā piedalījās čempionāta Lielbritānijas posmā, kur iekļuva finālā, bet tajā pārsita automašīnai riteni un finišēja sestajā vietā.

"Žiguļu kausa 2015" sestais posms risināsies 25. jūlijā Salas novada Biržos, 1000 metrus garajā autotrasē "Baroni" . Dalību sacensībām šobrīd apstiprinājuši 57 pašmāju un ārvalstu dalībnieki – 47 dalībnieki "Standarta" klasē, 10 - "brīvajā" klasē, tajā skaitā šī brīža ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kā arī vairāki ārvalstu viesi - FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki Andrēass Bakeruds un Tomass Heikinens, pasaules rallijkrosa čempionāta raidījumu vadītājs Endrjū Kolijs un žurnāla "Autosport" rakstu autors Hels Ridžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!