Foto: Foto no personīgā arhīva

12. septembrī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB) norisināsies unikālas motosporta sacensības bērniem – Latvijas junioru čempionāts MX spīdvejā, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Sacensības organizē bērnu motosporta skola "mini SPEEDFIGHTER" sadarbībā ar LaMSF un to mērķis ir piesaistīt arvien vairāk bērnus motosportam, kā arī sniegt pieredzi jau esošajiem braucējiem.

Sacensības tiek apzināti rīkotas mācību gada laikā, lai lielākā daļa potenciālo dalībnieku atrastos Rīgā, tādēļ arī nākamie sacensību seriāla posmi paredzēti tieši mācību sezonā – nākamā gada maijā un septembrī.

"Šīs sacensības būs kas nebijis ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā," stāsta sacensību organizators Edgars Vilcāns. "Pagaidām sacensības būs kvadracikliem, taču nākotnē, kad radīsies lielāka interese un sacīkstes attīstīsies, ir plāns piesaistīt arī solo motociklus. Mērķis ir piesaistīt bērnus bez pieredzes moto braukšanā un bez savas tehnikas. Lai to realizētu, esam sarūpējuši elektrisko kvadraciklu klasi, kurā varēs startēt jebkurš bērns līdz 7 gadu vecumam. Vēlāk, kad viņi jau sasniegs 9-10 gadu vecumu, varēs izlemt, kurā motosporta veidā turpināt gaitas – spīdvejā, motokrosā, motobolā vai motošosejā."

Sacensībām piešķirts 2016. gada Latvijas junioru čempionāta statuss, un tas būs pirmais no paredzētajiem trim posmiem. Paralēli bērniem sacensībās startēs jaunieši, kas profesionāli nodarbojas ar motokrosu, tieši tādēļ sacensības nosauktas par MX spīdveju.

Starta procedūra atšķirsies gan no spīdvejā, gan motokrosā redzētajām. Turklāt padomāts arī par drošību - lai nedz bērni, nedz viņu vecāki neizdomātu veidus, kā sasniegt lielāku ātrumu, vienā no taisnēm būs uzstādīts ātruma slāpētājs, kas būs jāizbrauc slalomam līdzīgā tehnikā. Interesi par šāda veida sacensībām jau tagad izrādījuši arī kaimiņvalstu - Igaunijas un Krievijas - sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!