Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Norvēģijā startēs nākamajās sacensībās pasaules čempionātā ("WorldRX"); pērn Hellas trasē tika izcīnīts vēsturisks panākums - abi Latvijas piloti svinēja uzvaru savās ieskaitēs.

Šogad šo panākumu nebūs iespējams atkārtot, jo Norvēģijas sacīkste nav ieskaites posms Eiropas čempionāta "Super1600" klasei, kurā startē Jānis Baumanis, tāpēc viņš pievienosies Reinim Nitišam un papildinās "Supercar" klases dalībnieku skaitu, kas Hellā šogad ir rekordaugsts - 47 mašīnas.

Savukārt Reinim Nitišam Hellā būs jāaizstāv pagājušā gada uzvarētāja gods un jācīnās par ieskaites punktiem "WorldRX" kopvērtējumā, kurā jākabpilietis šobrīd ieņem sesto vietu.

""Olsbergs MSE" komanda jau kopš ceturtdienas atrodas Hellā, lai paspētu veikt pēdējos sagatavošanās darbus un iejusties sacensību atmosfērā. Kopējais komandas noskaņojums ir ļoti labs. Visam jābūt vislabākajā kārtībā!" pozitīvā noskaņojumā pirms starta ir Reinis Nitišs.

Kā minējām, Jānis Baumanis šogad brauc Eiropas čempionāta S1600 klases ieskaitē un ir kopvērtējuma līderis, taču pie iespējas izmēģina spēkus arī prestižākajā klasē, cīnoties ar pasaulē ātrākajiem rallijkrosistiem, pateicoties sadarbībai ar "Team Peugeot-Hansen" komandu un tās jauno talantu attīstības programmu "Team Hansen Talent Development". Ar šīs komandas sagatavoto "Peugeot 208 WRX" Jānis aizvadījis vienu sacīksti Lidenhillā, Lielbritānijā.

Toreiz konkurentu agresivitāte Jānim neļāva pacīnīties par vietu pusfinālā, taču četros pasaules čempionāta Lielbritānijas posma kvalifikācijas braucienos gūtā pieredze, nupat Zviedrijas posma norises vietā Holjē aizvadītā testu sesija, kā arī ar šīs pašas klases auto jau faktiski izcīnītais Igaunijas čempiona tituls ir labs pamats uzskatīt, ka Jānis ir gatavs cīņām Hellā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, rallijkrosa trasē Hellā veikti vizuāli uzlabojumi, tomēr būtiskas pārmaiņas trase nav pieredzējusi – tā ir 1019 metrus gara, ar seguma sadalījumu 63% asfalts un 37% grants. Braukšana paredzēta pulksteņrādītāja virzienā, bet "Joker" aplis izvietots pie trases pirmā līkuma – starta/finiša taisnes galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!