Foto: Volkswagen Motorsport
Pašreizējais pasaules čempions un pārliecinošais kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" komandas sestdien saglabāja līderpozīciju pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) devītā posma, kas risinājās Vācijā, otrās pilnās sacensību dienas.

Ožjē otrajā dienā vēl vairāk attālinājās no tuvākā sekotāja, sava komandas biedra Jari Mati Latvalas no Somijas, atraujoties nu jau par 33,8 sekundēm.

Kā zināms, pēc piektdienas ātrumposmiem Ožjērs apsteidza Latvalu tikai par 9,5 sekundēm.

Tikmēr trešajā pozīcijā minūti un 47,5 sekundes aiz Ožjērs sestdien ierindojās vēl viens "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Par vienu pozīciju atkāpies un nu astoto vietu ieņēmis "Ford" komandā braucošais igaunis Ots Tenaks, kurš septītajā posmā vien otro reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla kādā no WRC posmiem.

Svētdien tiks aizvadīta sacensību noslēdzošā, trešā diena. Ja "Volkswagen" spēs izcīnīt uzvaru, tas būs viņu pirmais panākums Vācijas posmā kopš 2013.gada.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Ožjē ar 182 punktiem saglabā pārliecinošu līderpozīciju, bet otro vietu ar 93 punktiem ieņem Latvala, kurš par deviņiem punktiem apsteidz "Citroen" norvēģu braucēju Madsu Estbergu.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009. gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!