Pieredzējušais Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis pēdējā Igaunijas rallijkrosa čempionāta posmā izcīnījis piekto vietu vietu, ar ko pieticis, lai kļūtu par 2015. gada Igaunijas čempionu "Supercar" klasē, informē sportista pārstāvji.

Pēdējā posmā Jānim klasē bija kopumā deviņi konkurenti, ieskaitot viņa cīņubiedru Eiropas čempionātā "Super1600" klasē Janno Liguru, ar kuru Igaunijā Baumanis brauc kopā "Reinsalu Racing" komandā.

Visi sacensību dienu Jāis Baumanis cīnījās ar savas "Foes Fiesta" automašīnas tehniskām problēmām, taču kvalifikācijas braucienos zemāk par otro vietu nefinišēja, vienā pat uzvarēja. Finālā Baumanis jau trešajā līkumā pārsita riteni un finišu sasniedza tikai piektais, taču ar to pietika, lai nodrošināti sev Igaunijas čempiona titulu prestižākajā rallijkosa trasē.

Nākamais starts Jānim Baumanim būs nākamajā nedēļas nogalē Barselonas F-1 trasē, kur risināsies priekšpēdējais Eiropas čempionāta posms "Super 1600" klasē. Par šīm sacensībām portāls "Delfi" ziņos speciālreportāžā no trases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!