Foto: McLaren

Britu F-1 čempions Džensons Batons arī nākamsezon startēs "karaliskajās autosacīkstēs" un pārstāvēs "McLaren-Honda", vēsta komanda.

"Pēdējās pāris nedēļas mēs ar Džensonu privāti apspriedām viņa nākotnes plānus, un tas, ka šīs sarunas ir novedušas līdz šīsdienas paziņojumam, iepriecina gan mūs abus, gan visu komandu," saka "McLaren" priekšsēdētājs Rons Deniss. "Kā es jau iepriekš liku saprast, Džensona pašreizējais līgums bija noslēgts uz diviem gadem, un tajā ir paredzēta iespēja pātraukt sadarbību pēc vienas sezonas, ja mēs to gribētu, taču no mūsu sarunām ar Džensonu kļuva skaidrs, ka viņš ir tikpat entuziastiski noskaņots un ar vēlmi strādāt kā iepriekš. Līdz ar to tā iespēja kļuva nevajadzīga un Džensons arī nākamgad brauks "McLaren-Honda" komandā atbilstoši noteikumiem, ko paredz noslēgtais līgums."

Kā zināms, Batons piekrita saņemt samazinātu algu ar noteikumu, ka otrajā līguma darbības sezonā 2016. gadā viņš saņems visu līgumā paredzēto summu.

"Pēdējā mēneša laikā esmu daudz ko pārdomājis, un nav noslēpums, ka vienā brīdī biju gatavs mainīt savus nākotnes plānus," atzīst britu pilots. "Taču es pēdējos sešus gadus esmu bijis "McLaren" F-1 komandas pilots un pa šo laiku esmu labi iepazinis Ronu. Mums ar viņu bija vairākas labas sarunas un to laikā es pilnībā sapratu, ka viņš ir apņēmības pilns izvest savu komandu no pašreizējām grūtībām un sasniegt panākumus. Tas man dod pārliecību un tāpēc mēs kopā nolēmām, ka vajadzētu mūsu sadarbību turpināt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!