Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs sestdien bija viens no lēnākajiem F-3 Eiropas čempionāta noslēdzošā posma pirmajos divos braucienos slavenajā Vācijas trasē Hokenheimā.

Šlēgelmilhs pārstāv "Artline" komandu, bet piektdien veiktajos kvalifikācijas braucienos viņš bija attiecīgi 31., 32. un 32.vietā starp 33 braucējiem.

Savukārt sestdien pirmajos divos sacensību braucienos Latvijas sportists startēja nedaudz sekmīgāk. Pirmajā braucienā viņam izdevās izcīnīt 28.vietu starp 30 finišējušajiem pilotiem, kamēr par uzvarētāju tika kronēts kanādietis Lenss Strols no "Prema" vienības. Latvietis 22 apļu garumā no viņa atpalika par vienu minūti un 14,372 sekundēm.

Otrajā braucienā Šlēgelmilhs starp tikpat finišējušajiem bija jau 23.pozīcijā, kamēr par uzvarētāju kļuva itālis Antonio Džovinaci no "Jagonya Ayam with Carlin" komandas. Latvijas braucējs no pirmās vietas atpalika par 47,941 sekundi.

Šajā posmā Šlēgelmilha komandas biedrs ir nesen par Vācijas F-4 čempionu kronētais Marvins Dīnsts, kurš pirmajā braucienā bija 27.vietā, būdams pozīciju priekšā latvietim, bet otrajā ierindojās 26.pozīcijā, atpaliekot no Latvijas pilota.

"Artline" ir īstenojusi komandas ilggadējo ambīciju - uzbūvējusi jaunu F-3 modeli, radot alternatīvu ierastajam tirgus līderim "Dallara".

Hokenheimā norisinās F-3 sezonas 11.čempionāta etaps, kas ir pēdējais posms.

Kā zināms, arī Šlēgelmilhs iespēju piedalīties sacensībās nopelnīja, veiksmīgi aizvadot "Artline" komandas testus ar jauno "ArtTech P315" modeli.

2007.gadā tieši Nirburgringas trasē Šlēgelmilhs uzvarēja vienā F-3 Eiropas čempionāta braucienā, toreiz par nepilnu pussekundi apsteidzot francūzi Romēnu Grožānu, kurš pašlaik jau piedalījies 78 Pirmās formulas (F-1) etapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!