Foto: RIA Novosti/Scanpix

16 gadus vecais Ņikita Mazepins, krievu miljardiera Dmitrija Mazepina dēls, ir kļuvis par "Sahara Force India" attīstības programmas pilotu, paziņojusi vienība.

Izdevums "Forbes" kompāniju "Uralkhim" un "GaloPolimer" īpašnieka Dmitrija Mazepina (attēlā) bagātību novērtējis uz 1,3 miljardiem dolāru. Krievijas bagātāko uzņēmēju sarakstā Mazepins ieņem 63. vietu.

2016. gada sezonā Ņikita Mazepins būs "Sahara Force India" attīstības programmas pilots un piedalīsies darbā ar sacīkšu simulatoru, kā arī apmeklēs dažādus sacensību seriālus, paralēli startējot Eiropas F-3 čempionātā, pārstāvot "Hi-Tech Racing" komandu.

Autosporta pasaules uzmanību talantīgais jaunietis sev pievērsa 2014. gadā, izcīnot otro vietu CIK-FIA pasaules čempionātā kartingā. 2015. gadā viņš startēja F-2 čempionātā un pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla formulu sacensībās.

"Es ļoti priecājos par pievienošanos komandai. Šis ir vislielākais solis manā karjerā. Es esmu vēl jauns, man daudz kas jāiemācās, un "Sahara Force India" iegūtā pieredze ir ļoti svarīga manai attīstībai," saka Ņikita Mazepins. "Mans mērķis ir kļūts par F-1 pilotu, un šodienas notikums ir pirmais solis ceļā uz to. Es darīšu visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu komandai un progresētu arī pats."

"Force India" komandu F-1 čempionātā arī šogad pārstāvēs vācietis Niku Hulkenbergs un meksikānis Serhio Peress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!