Foto: Rihards Baumanis

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") otrajā posmā, kas notiek leģendārajā Hokenheimas trasē, sacensību pusfinālā prestižākajā "Supercar" klasē ir izdevies iekļūt tikai vienam Latvijas pārstāvim - Jānim Baumanim. Reini Nitišu pēdējās kvalifikācijas sesijās pievīla tehnika un viņam šīs sacīkstes jau ir noslēgušās.

Sestdien, 7. maijā, ar divām kvalifikācijas kārtām Hokenheimā turpinājās "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms. Tehniski neveiksmīga diena izvērtās jēkabpilietim Reinim Nitišam - dienas pirmajā kvalifikācijā viņš pēc sadursmes spiests izstāties, bet otrajā kvalifikācijā sajūga defekta dēļ startā noslāpa viņa auto. Četru kvalifikāciju kopvērtējumā Nitišs ierindojās 13. vietā, kas liedza iekļūt pusfinālā.

Daudz veiksmīgāka otrā sacensību diena bija pagājušā gada Eiropas čempionam Jānim Baumanim, kurš ievērojami uzlaboja savu situāciju kopvērtējumā, no astotās vietas paceļoties uz piekto un pārliecinoši iekļūstot sacensību pusfinālā.

"Ļoti labs darbs ir izdarīts," par otro sacensību dienu saka Jānis. "Trešais kvalifikācijas brauciens bija lielisks, kur cīņā piekāpos tikai Ekstrēmam, bet ceturtajā bija ļoti daudz kontaktcīņas, kas liedza uzrādīt labāku rezultātu."

"Trešo kvalifikāciju Jānis aizvadīja ļoti labi. Esam ļoti apmierināti ar mūsu inženieri, kurš ir "atvēries" un dara brīnumus ar mašīnas piekari. Pēc sestdienas diviem kvalifikācijas braucieniem ir nostiprinājusies ticība Jānim. Vēl gan ir viena neatrisināta problēma un tas ir starts, jo Jānis vēl ne reizi nav aizbraucis kopā ar visiem pārējiem. Reakcija ir ļoti laba, bet auto netiek līdzi konkurentiem, tāpēc izvēlējāmies stratēģiju iekārtoties pirmā pagrieziena iekšmalā. Tas atmaksājās," atklāj Jāņa Baumaņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem Baumanis bija piektajā vietā, taču vēlāk par mašīnas neatbilstību noteikumiem tika diskvalificēts zviedrs Timijs Hansens, kas nozīmēja, ka Jānis Baumanis līdz ar pārējiem sportistiem pakāpās vienu pozīciju augstāk. Ceturtā vieta kvalifikācijas kopvērtējumā dod Jānim tiesības svētdien startēt no pirmās rindas otrajā pusfināla braucienā līdzās Johanam Kristofersonam. Aiz viņiem startā stāvēs Peters Solbergs, Kevins Eriksons, Līems Dorans un Kens Bloks.

Kvalifikācijā uzvarēja Matiass Ekstrēms, kurš bija ātrākais divos braucienos un divos finišēja labāko trijniekā. Viņam būs "pole position" pirmajā pusfinālā. Otrā starta vieta - Ekstrēma komandas biedram Topi Heikinenam. Atlikušās starta vietas šajā pusfinālā aizņems francūži Deivijs Žanī un Sebastjens Lēbs, privātais braucējs Robins Larsons un Andreass Bakerūds.

Finālā iekļūs katra pusfināla trīs ātrākie braucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!