Foto: AFP/Scanpix

"Citroen" komandu pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīke sestdien saglabāja līderpozīciju pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) piektā posma, kas risinās Portugālē, otrās dienas.

Pēc pirmās dienas Mīkem bija 31,9 sekunžu pārsvars pār trīskārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no "Volkswagen" komandas, bet otrās dienas sākumā viņš savu pārsvaru palielināja jau līdz minūtei un 2,9 sekundēm.

Tomēr dienas otrajā pusē Mīkes automašīna cīnījās ar stabilitātes problēmām, jo britu pilots izlēma ņemt līdzi papildus rezerves riteni un līdz ar to pirms svētdienas dopiem viņa pārsvars tika samazināts līdz 43,5 sekundēm.

Tikmēr trešais pašlaik ir vēl viens "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš līderim zaudē 48,4 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem četriem etapiem līderis ar 96 punktiem ir pasaules čempions Ožjē, bet Jaunzēlandes autosportists Haidens Padons no "Hyundai" vienības ar 57 punktiem ieņem otro vietu. Par pieciem punktiem mazāk ir norvēģu braucējam Madsam Estbergam ar "Ford".

Kā zināms, Padona automašīna piektdien pēc avārijas pilnībā nodega, tomēr pilots ar viņa stūrmani izkļuva cauri sveikā.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012. gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!