Foto: DELFI
Nākamajā gadā Daugavpilī tiks organizēts viens no Eiropas U-21 čempionāta posmiem spīdvejā, vēsta Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Kopā nākamajā gadā Latvija cer organizēt astoņas dažādu Eiropas čempionāta posmu sacensības.

Latvijai 2017. gadā pirmoreiz vēsturē piešķirtas tiesības organizēt Eiropas čempionāta posmu triālā (Liepājā) un enduro paveidā "Cross Country". Tāpat pieteikts EMX posms motokrosā sievietēm (kas nākamgad, iespējams, iegūs oficiālu Eiropas čempionāta statusu). Tāpat tiesības organizēt vienu no Eiropas čempionāta posmiem piešķirtas spīdvejam Daugavpilī U-21 vecuma grupā un motokrosam EMX125, EMX250 Ķegumā, kas risināsies pasaules čempionāta posmā.

Tāpat 2017. gada kalendāram pieteiktas, bet joprojām gaida apstiprinājumu EMX65, EMX85 sacensības Austrumeiropas zonā, kā arī kvadriciklu krosa sacensības Stelpē un Viļakā. Līdz ar to, ja Eiropas Starptautiskās motosporta federācijas (FIME) Motokrosa komisija apstiprinās visas pieteiktās sacensības, Latvijā notiks rekordliels Eiropas sacensību skaits - ne tikai motokrosā un spīdvejā (kā parasti), bet arī triālā un enduro disciplīnas paveidā "Cross Country" - kopumā astoņas Eiropas čempionāta posmu sacensības, jo, piemēram, šogad tiek organizētas septiņas šādas sacensības.

Jau vēstīts, ka arī nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionāta sacensības "Zelta zirga" trasē Ķegumā notiks maija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!