Abi Latvijas pārstāvji pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") "Supercar" klasē Reinis Nitišs un Jānis Baumanis jūlija beigās piedalīsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrajā posmā, kas 23. un 24. jūlijā norisināsies jaunuzbūvētajā CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) rallijkrosa trasē, informē sacensību rīkotāji.

Abi latviešu braucēji paredzējuši startēt jaudīgākajā NEZ "Supercar" klasē, kurā sacensību braucieni paredzēti svētdien, 24. jūlijā, kad sākotnēji būs jāveic trīs kvalifikācijas braucieni, kam sekos pusfināls un finālās.

"Ar lielu nepacietību gaidu NEZ čempionāta posmu Biķerniekos un brīdi, kad beidzot varēšu sacensību režīmā braukt pa jauno rallijkrosa trasi!" saka "ALL-INKL.com Münnich Motorsport" komandas pilots Reinis Nitišs. "Esmu pārliecināts, ka katrs tajā veiktais metrs būs nozīmīgs un noderīgs, gatavojoties pasaules čempionāta posmam oktobrī. Ļoti ceru, ka arī skatītāji izmantos šo izdevību, lai jūlija beigās atnāktu uz Biķerniekiem un pieredzētu visnotaļ vēsturisku brīdi – savām acīm vērot pirmās sacensības jaunuzbūvētajā rallijkrosa trasē un gūt priekšstatu, kas mūs visus sagaida 1. un 2. oktobrī, kad šajā pašā trasē jau brauks pasaules ātrākie rallijkrosa braucēji!"

"NEZ rallijkrosa čempionāta posms jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē būs sacensības, kuras nevaru laist garām! Tā būs lieliska iespēja, lai gūtu pirmos iespaidus par jauno trasi un pārbaudīt tās segumu – cik slidenas ir grunts sekcijas un cik liela saķere ir asfaltētajos nogriežņos," stāsta World RX Team Austria pilots Jānis Baumanis. "Ar katru veikto apli iegūsim nozīmīgu informāciju par automašīnas regulējumiem, ko varēsim izmantot jau oktobrī paredzētajā pasaules čempionāta posmā – mums nebūs jāsāk sacensības no baltas lapas!"

"Šī noteikti ir lieliska ziņa visiem rallijkrosa cienītājiem un interesentiem, kuri rallijkrosa sacensībām seko līdzi ar TV starpniecību. Šī būs lieliska izdevība klātienē satikt mūsu talantīgos braucējus Reini un Jāni un salīdzinoši brīvā atmosfērā pārmīt ar viņiem kādu vārdu!" saka "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

NEZ sacensībām pieteikušies pirmie 11 dalībnieki – pieci no tiem pārstāv Norvēģiju, bet pa trim – Latviju un Somiju. Dalībnieku pieteikšanās turpināsies līdz 19. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!