Foto: Publicitātes attēli

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmam, "Rally Liepāja", saņemti vairāk kā 40 pieteikumu, informē sacensību rīkotāji.

ERČ Latvijas posmā startēs visi trīs čempionāta kopvērtējuma līderi- polis Kajetans Kajetanovičs, krievs Aleksejs Lukjaņuks, kurš šoreiz brauks ar N grupas "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, un Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Sports Racing Technologies").

Jaudīgākajā, ERC2 klasē, startam "Rally Liepāja" bez jau nosauktajām trim ekipāžām pieteikušies vēl 19 braucēji; kopējais dalībnieku skaits klasē ir 22. Otra lielākā klase ir RC4, kurā lielākā daļa ir Eiropas junioru čempionāta dalībnieki, - 17 ekipāžas, bet divas dalībnieces ir sieviešu ieskaitē - angliete Keitija Maninga, kura startēs arī junioru klasē, un bulgāriete Jekaterina Startijeva, kura Liepājā jau ir braukusi, kad tas bija ERČ ziemas rallijs.

Bez Sirmača ERČ ieskaitē Latviju pārstāvēs arī Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ("Mitsubishi Lancer EvoX"), Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer EvoX"), Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ("Škoda fabia R5"), Māris Neikšāns/Anrijs Jesse ("Mitsubishi Lancer EvoX"), Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Peugeot 208 R2") un Mārtiņš Sesks/Māris Kulšs ("Peugeot 208").

"Rally Liepāja" būs arī divkāršs Latvijas rallija čempionāta posms - pirmās sacensību dienas, 16. septembra, ātrumposmi veidos vienu LRČ posmu, bet otrās dienas "dopi" - vēl vienu LRČ posmu. Šai ieskaitē pagaidām pieteikušās 11 ekipāžas, bet LRČ sacenībām pieteikšanās termiņš atšķirībā no ERČ vēl nav beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!