Foto: Publicitātes foto
Svētdien Francijā notiekošajā pasaules rallijkrosa čempionāta "World RX" posmā latviešu pilots Jānis Baumanis no "World RX Team Austria" komandas bija spiests izstāties no cīņas, jo piedzīvoja tehniskas problēmas.

Portāla "Delfi" lasītājiem piedāvājam Jāņa Baumaņa interviju, kurā viņš skaidro tehniskās problēmas, ko viņa vadītais auto piedzīvoja pasaules rallijkrosa čempionāta "World RX" posmā Francijā.

Jau ziņots, ka "Austria" komandas braucējs Jānis Baumanis trešajā kvalifikācijā bija 13. vietā, bet tehnisku problēmu dēļ viņš palika uz starta ceturtajā braucienā, pie punktiem netiekot. Līdz ar to ar 82 punktiem latvietis ierindojās 26. vietā un pusfinālā neiekļuva.

Savukārt Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs svētdien trešo reizi šosezon kvalificējās pasaules rallijkrosa čempionāta pusfinālam prestižākajā "SuperCar" klasē.

Nitišs, kurš aizvada pēdējo sacīksti "All-Inkl.com" vienībā, svētdien iekļuva pusfinālā sezonas astotajā posmā, kas norisinās Francijā.

Pēc pirmās dienas, kad tika veikti pirmie divi kvalifikācijas braucieni, Nitišs atradās 11.vietā. Svētdien trešajā kvalifikācijā latvietis bija 15.vietā, bet ceturtajā izcīnīja jau piekto pozīciju.

Summā Nitišs ar iekrātiem 129 punktiem saglabāja 11.vietu, kas ļāva iekļūt starp tiem 12 pilotiem, kuri sasniedza pusfinālu. Latvietim, kuram šī sezona ir diezgan nesekmīga, pusfinālā izdevies iekļūt trešo reizi šosezon.

Pusfināli un fināls notiks vēlāk svētdien.

Kvalifikācijā ar 187 punktiem labākais bija Matīass Ēkstrems no Zviedrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!