Foto: DELFI

2016. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") pēdējā posmā Argentīnā Latvijas pilotiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam prestižajā "Supercar" klasē būs 16 konkurentu, atklājuši sacensību rīkotāji.

Kopumā Argentīnas posmā "Supercar" klasē startēs 18 pilotu, ieskaitot šāgada "World RX" čempionu Matiasu Ekstrēmu. Lai arī cīņa par titulu jau ir noslēgusies, Argentīnā piedalīsies visi vadošie braucēji, ieskaitot Peteru Solbergu, Kenu Bloku, Andreasu Bakerūdu un Sebastjanu Lēbu, jo vēl jānoskaidro čempiona tituls komandu ieskaitē.

Jānim Baumanim, kurš pagājušogad Argentīnā sensacionāli debitēja "Supercar" klasē, izcīnot ceturto vietu, laba rezultāta gadījumā ir iespēja pakāpties augstāk "World RX" kopvērtējumā. Pirms sezonas pēdējā posma Jānis ieņem devīto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no sava komandas biedra Timura Timerzjanova.

Kā ziņojām, trešoreiz šosezon "Olsbergs MSE" komandu pārstāvēs Reinis Nitišs, kurš uz Argentīnu dosies jaunā soma Niklasa Gronholma vietā. Nitišs "World RX" kopvērtējumā ieņem 16. vietu.

Lielākā intriga, kā jau minējām, šajās sacensībās būs nevis individuālajā, bet komandu ieskaitē - uz čempionu titulu pretendē EKS" (385 punkti) un "Peugeot Hansen" (368 p.), bet par bronzas medaļu var pacīnīties "Volkswagen RX Sweden" (283 p.) un "Hoonigan Racing Division" (271 p.). Baumaņa un Timerzjanova pārstāvētā "World RX Team Austria" ar 206 punktiem atrodas piektajā vietā, bet "Olsbergs MSE" - sestajā (119 p.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!