Foto: AP/Scanpix

"Ferrari" komandu pārstāvošais soms Kimi Raikonens piektdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) Kanādas "Grand Prix" posma otrajā brīvajā treniņbraucienā, sasniedzot dienas ātrāko rezultātu.

Raikonens otrajā sesijā labāko apli veica minūtē un 12,935 sekundēs, par 0,215 sekundēm apsteidzot trīskārtējo pasaules čempionu Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš pārstāv "Mercedes" komandu un pirms tam bija ātrākais pirmajā sesijā.

Tikmēr 0,265 sekundes Raikonenam zaudēja viņa komandas biedrs un kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels, kamēr otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas bija ceturtais, aiz sevis atstājot Nīderlandes braucēju Maksu Verstapenu no "Red Bull" komandas.

"Red Bull" braucēji gan otrajā sesijā piedzīvoja tehniskas problēmas - kādā brīdī Verstapena formula apstājās trasē, kamēr viņa austrāliešu komandas biedra Daniela Rikjardo formulai agri radās dzinēja problēmas, sportistam samierinoties ar 14.vietu.

Kā vēstīts, pirmajā sesijā aiz Hamiltona sekoja Fetels, Botass, Reikenens un meksikānis Serhio Peress no "Force India" komandas.

Sestdien būs trešā treniņu sesija un vēlāk risināsies arī kvalifikācija. Savukārt Kanādas "Grand Prix" izcīņas sacensības norisināsies svētdien, sākoties plkst.21 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 129 punktiem ir Fetels, kuram ar 104 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 75 un 67 punktus, kamēr Rikjardo ar 52 punktiem ir piektais.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 196 punktiem atrodas "Ferrari" komanda, kam ar 179 punktiem seko "Mercedes", bet "Red Bull" vienība ar 97 punktiem ir ļoti stabili trešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!