Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrumlaivu pilots Ņikita Lijcs aizvadītajā nedēļā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta otrajā posmā F-4 klasē, kas notika Stevarbijas pilsētā Anglijā.

Sacensībās piedalījās 20 braucēji no dažādām valstīm.

Pirmajā sacensību dienā pēc brīvajiem treniņiem Ņikita ierindojās trešajā vietā, atpaliekot no mājinieka Bena Morsa vien 0,14 sekundes, un otrās vietas ieguvējam, somam Juho–Mati Manninenam piekāpjoties vien par 0,02 sekundēm.

Pirmais brauciens izdevās labs, startējot no trešās starta vietas, Lijcs sparīgi cīnījās, kā rezultātā Latvijas pilots izcīnīja otro vietu. Pirmais finišu sasniedza Juho–Mati Manninens.

Otrajā sacensību dienā Ņikita kopā ar mehāniķiem nolēma mainīt taktiku, kas vainagojās ar panākumiem un kvalifikācijas braucienā jūrmalnieks izcīnīja pirmo starta vietu. Otrā sacīkste bija ļoti smaga – uzreiz pēc starta avarēja soms Tūka Lehtonens, kā rezultātā tika pacelts sarkanais karogs un laivas bija spiestas atgriezties, lai vēlreiz startētu.

Otrais starts ļāva braucējiem veikt vien pāris apļus, kad atkal tika pacelts sarkanais karogs, jo bija avarējis lietuvietis Virgilijs Gedrims.

Trešais starts bija mazliet mierīgāks, taču pēc neilga laika brits Bens Morsa ietriecās bojā un tika pacelts dzeltenais karogs, taču sacīkste turpinājās. Pie nākamās bojas smagi avarēja dāņu pilots Sebastians Haugards ar mājinieku Kolinu Dželfu, kurš vairāk nekā divas minūtes pavadīja zem ūdens un ar helikoptera palīdzību nogādāts uz slimnīcu ar smagām traumām. Avārijas dēļ finišs bija zem dzeltenā karoga. Visa brauciena garumā Ņikita neļāva nevienam pietuvoties un finišēja pirmais, aiz sevis atstājot sīvāko konkurentu Juho–Mati Manninenu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Manninens, no kura piecus punktus atpaliek Lijcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!