Foto: Publicitātes foto
Sestdien Ugālē risināsies kārtējās triāla sacensības, kas notiek kopīgi velo un moto braucējiem jau vairāk nekā 15 gadus.

Šogad kā jaunums ir sacensību seriāla vērtēšana kopvērtējumā un tā nosaukums. Ja iepriekš velobraukšanā sacensību seriālu sauca Latvijas čempionāts ar posmiem, tad šogad seriāla nosaukums ir Latvijas kauss. Latvijas čempionu šogad noskaidros nozīmīgākajās Latvijas sacensības – Latvijas čempionātā, kuras notiks Usmā.

Šāda sacensību formāta maiņa notiek pēc Starptautiskās riteņbraukšanas parauga, kur daudzās disciplīnās jau ilgus gadus tradicionāli ir šāds formāts. Piemēram, BMX čempionāts valsts labākā noskaidrošanai arī līdz 2017. gadam Latvijā notika posmos ar kopvērtējumu, bet šogad labākais tiek noskaidrots vienā pasākumā.

Uz Ugāles pasākumu ir pieteikušies 55 braucēji kā velo, tā moto grupās. Sacensībās varēs redzēt Latvijas labākos braucējus un arī pārstāvjus no Igaunijas un Lietuvas.

Velo braucējiem iepriekšējos divos posmos šogad labākais ir bijis jaunākais no brāļiem Dermakiem – Arvis. Paredzams, ka cīņa ar brāli Ansi trasē būs skatāma un emocionāla.

Mototriālā līdzīgi – absolūti labākais šogad un stabils kopvērtējuma līderis ir "Agarska TK" braucējs Andris Grīnfelds, kurš ir vairākkārtējs Latvijas čempions un svaigi kronēts Baltijas čempions 2017. gadā.

Pēc dienas galvenajām sacensībām notiks Karters ceļojošās specbalvas izcīņa. Šajās speciālajās sacīkstēs paredzēts, ka velo un moto braucēji mainīsies ar braucamrīkiem un tā pārbaudīs savas prasmes triālā mazliet neierastā veidā.

Jaunākajiem velobraucējiem būs pieci gadi, bet moto grupās jaunākais dalībnieks ir dzimis 2014. gadā. Zīmīgi, ka vairāk nekā 23% moto braucēji startēs ar videi draudzīgiem – elektriskiem motocikliem.

Jebkuram interesantam laikā no pulksten 13 līdz 16 būs iespēja izmēģināt spēkus velo veiklības braucienā. Karters trases atrašanās vieta Ugālē – A10 lielceļa 151. kilometrs, no ceļa labi redzama (GPS koordinātes: 57°16'35.0″N 22°02'04.2″E).

Video no iepriekšējā gada sacensībām:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!