Foto: LETA
Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisija apstiprinājusi Latvijas izlases sastāvu startam Nāciju kausā motokrosā blakusvāģiem; atbilstoši izstrādātā nolikuma kritērijiem vietu Latvijas izlases sastāvā izcīnīja braucēji Jānis Daiders, Māris Rupeiks un Didzis Gorbenko.

Šogad Nāciju kauss blakusvāģiem notiek 22.-23. septembrī Dānijas pilsētā Slāgelsē, kas atrodas nedaudz mazāk kā 100 kilometrus no Kopenhāgenas.

Jānis Daiders par līdzbraucēju uzaicinājis savu brāli un ilggadējo pārinieku Lauri Daideru, ar kuru kopā startēja un uzvarēja pēdējos divos Latvijas čempionāta posmos Madonā un Ķegumā. Māris Rupeiks tāpat kā Latvijas čempionātā startēs kopā ar Kasparu Liepiņu, bet Didzis Gorbenko — ar igauņu sportistu Tanelu Koivu. Par izlases vadītāju šogad apstiprināts Anatolijs Abramovs, kurš arī veic Latvijas izlases sastāva komplektēšanu un organizatorisko jautājumu risināšanu komandas dalības nodrošināšanai Nāciju kausā.

"Pēc gada pārtraukuma Latvijas blakusvāģu izlase atkal startēs Nāciju kausā — šāda iespēja mums ir, pateicoties diviem faktoriem: sportistiem un nepieciešamajam atbalstam. Liels gandarījums un pienesums mūsu blakusvāģu saimei neapšaubāmi ir Didzis Gorbenko, kurš pārprofilējās no solo uz blakusvāģu klasi un šogad ļoti strauji progresējis," saka Anatolijs Abramovs. "Patīkami pārsteidza Jānis Daiders, informējot mani, ka vienojies par sadarbību ar Lauri. Priecājos, ka viņi būs atkal kopā, jo neviens hronometrs nemelo un skaidri norāda, ka labākās sekundes katrā aplī viņš noķer, startējot tieši kopā ar brāli."

"Visu cieņu Mārim Rupeikam un Kasparam Liepiņam par to, ka ilgstoši ir blakusvāģu apritē un joprojām kopā spēj uzrādīt arī atzīstamu sniegumu trasē. Rezultātā "uz papīra" izskatāmies pietiekami labi un konkurētspējīgi," uzskata izlases vadītājs. "Mums ir trīs stabilas ekipāžas, kas ir ļoti svarīgi tieši komandu cīņā, jo ne vienmēr viens spilgts sportists vai talants atnes vēlamo rezultātu komandai kopumā, kad visu rezultāti summējas. Galvenais tagad uzturēt sportisko formu, sakopt tehniku un tad jau pošamies ceļam! Kopā ar komandu ceram uz atbalstu trases malā un aicinām visus fanus klātienē vērot Latvijas izlases startus!"

Slāgelsē trase Latvijas blakusvāģu izlasei iepriekš bijusi veiksmīga — 2007. gadā Latvijas komanda Nāciju kausā izcīnīja pirmo vietu. Toreiz izlases sastāvā startēja Kristers Serģis ar Kasparu Stupeli, Jānis un Lauris Daideri, un Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!