Foto: Publicitātes foto

Sportiskais "Škoda Kodiaq RS" ir gatavs savai pasaules pirmizrādei Parīzes auto izstādē oktobrī. Čehu zīmols laidis klajā pirmos divus oficiālos attēlus, piedāvājot ielūkoties krosovera "RS" portfolio un iepazīties ar jauno "RS" logo, kas rotās visus turpmākos "Škoda RS" modeļus, kas ir veidoti īpaši sportiski.

"Škoda Kodiaq RS", kuru papildus iespējams aprīkot ar septiņām sēdvietām, uz priekšu dzen divlitru turbopūtes agregāts ar 240 zirgspēkiem – jaudīgākais sērijveida dīzeļdzinējs "Škoda" vēsturē. TDI motora maksimālais griezes moments sasniedz 500 ņūtonmetru.

"RS" iniciāļi ir rotājuši "Škoda" sportiskākos sērijveida modeļus kopš 2000. gada. "Škoda Kodiaq RS" ir zīmola pirmais krosovers, kas pievienojas šim elitārajam klubam. Čehu auto ražotājs tādējādi turpina zīmola nu jau 117 gadus seno autosporta un rallija vēsturi, ienesot to jaunā automašīnu segmentā, atzīmējot šo notikumu ar jaunu, modernu "RS" logo ar sarkanām detaļām.

"RS" iniciāļi nozīmē "rallija sports" (Rally Sport), kas pirmo reizi tika izmantots 1974. gadā uz diviem rallija prototipiem, "Škoda 180 RS" un "200 RS". 1975. gadā šie "Škoda" prototipi pārtapa par modeli "130 RS"; 1977. gadā sporta kupeja, pazīstama arī kā "Austrumu Porsche" ieguva divas uzvaras savā klasē leģendārajā Monte Karlo rallijā un uzvarēja arī Akropoles rallijā. 2000. gadā "Škoda" laida klajā savu pirmo "RS" sērijveida modeli "Octavia RS".

Jaunais "RS" logo ar sarkanām detaļām pirmizrādi piedzīvos Parīzē, rotājot "Škoda Kodiaq RS". Dinamiskajam krosoveram ir vairāki logo, ieskaitot vienu uz radiatora dekoratīvā režģa. "V" šajā logo nozīmē – "uzvara" (victory); sarkanā krāsa simbolizē sportiskumu un "RS" modeļu saimes jaudu. Logo jaunais, modernais izskats akcentē arī "Kodiaq RS" dinamisko izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!