Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Haas" F-1 komandu arī nākamsezon turpinās pārstāvēt tie paši piloti, kas šajā — Romēns Grožāns un Kevins Magnusens, piektdien paziņojusi komanda.

Pieredzējušais franču pilots Romēns Grožāns "Haas F1 Team" pievienojās 2016. gadā, Magnusens — pērn. 2019. gada sezona 32 gadus vecajam francūzim būs devītā F-1 čempionātā, bet 25 gadus vecajam dānim Magnusenam — piektā.

"Mums no paša sākuma bija vajadzīgi pieredzējuši braucēji, kas paātrinātu mūsu mašīnas un komandas attīstību, un Romēna Grožāna un Kevina Magnusena personā mums ir divi ļoti labi un pieredzējuši piloti," saka "Haas" komandas vadītājs Ginters Šteiners. "Šā gada laikā esam drastiski uzlabojuši savu sniegumu, tāpēc abu braucēju saglabāšana bija viegls lēmums."

"Haas" komanda, kas F-1 čempionātā aizvada trešo sezonu, Konstruktoru kausa kopvērtējumā ar sakrātiem 76 punktiem šobrīd atrodas piektajā vietā, par 15 punktiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošās "Renault" un par 18 punktiem apsteidzot "McLaren" vienību.

2016. un 2017. gada čempionātā "Haas" komanda palika astotajā vietā, taču, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, tā ir nozīmīgi palielinājusi izcīnīto punktu skaitu: ja pirms diviem gadiem "Haas" sakrāja 29 punktus, bet pērn 47 punktus, tad šosezon komanda cer pārsniegt 100 punktu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!