Foto: AFP/Scanpix

Somu F-1 pilots Valteri Botass ("Mercedes") piedalīsies slavenajā Arktikas rallijā Lapzemē, informē sacīkstes rīkotāji.

Botasa rīcībā būs "Ford Fiesta WRC" automašīna, ko apkalpos pasaules čempionāta "M-Sport" komanda, bet viņa stūrmanis būs pieredzējušais Timo Rautiainens, kurš kopā ar Markusu Gronholmu 2000. un 2002. gadā kļuvis par WRC čempionu.

"Šī ir unikāla iespēja, un esmu pateicīgs visiem, kas palīdzēja to realizēt," Botasu citē F-1 mājas lapa. "Tā man ir pilnīgi jauna pieredze, jo es nekad iepriekš neesmu strādājis ar WRC mašīnām. Taču es jebkurā gadījumā esmu sacīkšu pilots un vienmēr braucu ar pilnu gāzi, lai arī kādai mašīnai esmu pie stūres."

"Es savā mūžā esmu braucis tikai ar trim pilotiem, bet šī tik interesanta "misija", ka man vienkārši bija jāpiekrīt," saka Rautiainens. "Uzskatu, ka ar tik talantīgu pilots kā Valteri spēsim saprasties jau testos. Lielākais izaicinājums, protams, būs saprast stenogrammas lietas un mācīties pēc tās braukt."

Arktikas rallijs, kas notiek Lapzemē un tiek uzskatīts par vienu no smagākajiem rallijiem pasaulē zemo gaisa temperatūru dēļ, nākamgad risināsies no 26. līdz 28. janvārim.

Botass kļūs par trešo somu F-1 pilotu, kurš startējis "Arctic Lapland Rally". Pirms tam to paveica Mika Hakinens un Kimi Raikonens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!