Franču WRC čempions Sebastjens Lēbs ("Peugeot") uzvarējis šā gada Dakaras rallija otrajā ātrumposmā, bet sacensību vadību pārņēmis dienvidafrikānis Žinels de Viljē ("Toyota Gazoo Racing").

Otrais ātrumposms jau bija kārtīgs Dakaras rallija posms, 342 kilometrus garš, ar kopējo distanci 552 km. Pirmais trasē devās katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo Racing"), kurš bija ātrākais sacensību atklāšanas posmā, taču jau pie pirmā kontrolpunkta bija zaudējis diezgan daudz laika, uz to brīdi ieņemot 13. pozīciju. Īpaši uzlabot situāciju viņam neizdevās un otrajā ātrumposmā Al-Atijam 11. rezultāts, bet kopvērtējumā viņš noslīdējis uz astoto vietu.

Lēbs pirmajā ātrumposmā ieņēma 13. vietu, Al-Atijam zaudējot sešas minūtes, taču šo intervālu viņš atguva itin drīz un pie ceturtā kontrolpunkta jau bija kļuvis par posma līderi. Pēdējos kilometros Lēbam gan sanāca sīva cīņa ar spāni Nani Romu ("X-Raid Team"), taču francūzim izdevās viņu apsteigt par astoņām sekundēm. Rallija kopvērtējumā Lēbs jau ir piektais, par vienu minūti un 56 sekundēm atpaliekot no Žinela de Viljē.

Trešais ātrākais automašīnu ieskaitē bija holandietis Bernhards ter Brinke ("Toyota Gazoo Racing").

Žinels de Viljē šajā ātrumposmā finišēja ceturtais, pusotru minūti aiz Lēba, taču labāks rezultāts pirmajā "dopā" ļāva DĀR pilotam pārņemt kopvērtējuma vadību.

No lietuviešiem šoreiz ātrākais bija Benedikts Vanags, kuram 16. rezultāts, Vaidotam Žalam 22. vieta. Tādu pat pozīciju Vanags ieņem arī kopvērtējumā, bet Žala ir 23. vietā.

Neveiksmīgs otrais ātrumposms izvērtēs trīspadsmitkārtējam Dakaras rallija uzvarētājam Stefanam Peteranselam — viņa auto iestrēga kāpās, kurās franču ekipāža pavadīja vairāk nekā 20 minūtes, līdz izdevās tikt vaļā no smilšu gūsta. Peteransels finišēja 17. vietā, Vanagam zaudējot gandrīz divas minūtes. Kopvērtējumā francūzis gan ir augstāk, 13. vietā.

Otrā diena atnesa arī nepatīkamas ziņas — argentīniešu pilots Orlando Terranova pēc avārijas tika nogādāts slimnīcā ar sūdzībām par muguras sāpēm. Viņam šīs sacensības ir beigušās.

Savukārt motociklu klasē uzvarēja Matiass Valkners no Austrijas. Viņš ar KTM motociklu par 22 sekundēm apsteidza amerikāni Rikiju Brebeku ("Honda"), bet trešais bija spānis Hoans Barreda Borts ("Honda"), kurš atpalika vienu minūti un 41 sekundi.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Barreda, kurš uzvarēja pirmajā ātrumposmā, otro vietu ieņem Valkners (+) , bet trešais ir Brebeks (+1:32)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!