Aizvadītajā nedēļas nogalē "Formula E" posmā Honkongā sacensību uzvarētājs noskaidrojās skandalozā cīņā, kurā gala vārdu teica tiesneši, bet "IndyCar" autošosejas sacensību jaunā sezona iesākās ar "Penske-Chevrolet" komandas braucēja Džosefa Ņūgārdena uzvaru.

"Formula E" sezonas piektajā posmā pirmo starta pozīciju kvalifikācijā izcīnīja bijušais F-1 braucējs Stofels Vandūrns no "HWA Racelab" komandas, tomēr viņš jau startā savu līderpozīciju zaudēja Oliveram Roulendam ("Nissan E.dams"). Pirmajos apļos izcēlās trīs mašīnu avārija – Felipa Nasrs ("Geox Dragon") iebrauca trases apmalē, bet "Mahindra" piloti Paskāls Vērlains un Žeroms D'Ambrosio nespēja no viņa izvairīties. Trasē devās drošības mašīna. Pēc sacensību atsākšanās turpinājās cīņa par līderpozīciju, un Sems Birds ("Virgin Racing") un Andrē Loterers ("DS Techeetah") izvirzījās vadošajās pozīcijās. Pēc Bērda kļūdas Loterers pārņēma līderpozīciju, un šo pozīciju nosargāja līdz pēdējiem apļiem. Brits izmisīgi centās apdzīt līderi, taču kļūdījās un ietriecās konkurenta mašīnas aizmugurē, sabojājot viņa aizmugurējo riteni. Loterers bija spiests izstāties, bet Bērds finišu sasniedza kā uzvarētājs, aiz sevis atstājot Eduarto Mortatu ("Venturi") un Lukasu di Grasi ("Audi Sport Abt").

Pēc sacensībām tiesneši izskatīja šo epizodi un piesprieda Bērdam piecu sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz sesto vietu. Mortatam tika piešķirta uzvara, di Grasi izcīnīja otro vietu, bet trešo pozīciju tādējādi ieguva Bērda komandas biedrs Robins Frinjs. Ceturtā vieta pienācās Danielam Abtam, bet līdz šim labāko "Formula E" sacensību aizvadīja Felipa Masa ("Venturi"), kurš ierindojās piektajā vietā. "Pole position" ieguvējs Vandūrns sacensības nepabeidza tehnisku problēmu dēļ.

Pēc pieciem posmiem "Formule E" kopvērtējums ir ļoti saspringts – Bērds ir pirmajā vietā ar 54 punktiem, viņam seko D'Ambrosio (53 punkti), di Grasi un Mortata (abiem 52 punkti). TOP 5 noslēdz Antonio Felikss da Kosta no "BMW Andretti" komandas (47 punkti).

"IndyCar" sezonas pirmais posms norisinājās ASV pilsētā Sentpītersbērgā, un kvalifikācijā pirmo starta vietu izcīnīja "Penske-Chevrolet" komandas braucējs Vils Pauers, kurš sacensībās šo pozīciju ilgstoši saglabāja. Bijušais "Formula E" braucējs Fēlikss Rosenkvists ("Chip Ganassi") ierindojās otrajā vietā, bet 24. aplī viņš apsteidza Paueru un kļuva par līderi. Divus apļus vēlāk Eds Džounss ("Ed Carpenter Racing") ietriecās trases apmalē, un Mateuss Leists ("A.J. Foyt Enterprises") no viņa nespēja izvairīties. Šī bija sacensību iespaidīgākā avārija.

Uz boksu stratēģijas rēķina Pauers par mata tiesu apsteidza Rosenkvistu un atguva līderpozīciju, bet pēc tam "iesprūda" aiz atpalicējiem un zaudēja laiku. To izmantoja Ņūgārdens, kurš ar labāku stratēģiju spēja pēc sava boksu apmeklējuma no trešās vietas izvirzīties līderpozīcijā. Ņūgārdens atlikušajā laikā dominēja, bet pašreizējais "Indycar" čempions Skots Diksons apsteidza Paueru un Rosenkvistu, izcīnot otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!