Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis bija apmierināts, ka trešo reizi trīs šīs pasaules čempionāta ("World RX") sezonas posmos izdevies sasniegt finālu, taču viņš nebija priecīgs par kārtējos sadursmi ar Liamu Doranu.

Tradīcijām bagātajā Spa trasē aizvadīts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas trešais posms "Spa World RX of Benelux". Aizraujošā cīņā "SuperCar" klasē Baumanim izdevās iegūt tiesības startēt fināla braucienā, kur cīņā ar citiem pasaules labākajiem rallijkrosa braucējiem finišs tika sasniegts piektajā vietā.

"Lielākais prieks ir par pusfinālu. Pēc ceturtās kvalifikācijas kārtas spējām atrast vajadzīgo ātrumu. Tieši starti un pirmais pagrieziens šajās sacensībās mani priecēja visvairāk. Katrā braucienā tika pieņemts taktiski pareizs lēmums, kas tika veiksmīgi īstenots arī trasē," savam preses dienestam teica Baumanis.

"Pamatīgu Spa masāžu man šodien sniedza Liams Dorans. Arī finālā piedzīvojām kontaktu. Aizmugurējais ritenis tika aizlocīts un nopietni pacīnīties vairs nevarēju, lai arī cik ļoti vēlējos iegūt augstāku vietu," viņš turpināja. "Liels paldies visai komandai un līdzjutējiem par atbalstu! Cepuri nost komandas priekšā un pats arī esmu priecīgs par savu sniegumu, ņemot vērā pirmās kvalifikācijas notikumus. Esmu vienīgais čempionāta dalībnieks, kurš šogad sasniedzis visus finālus. Tas, protams, vērtējams ar pamatīgu plusa zīmi."

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Baumanis saglabāja ceturto vietu ar 52 punktiem, bet līdz trešajai vietai viņu šķir tikai viens punkts. Līderpozīcijās ir brāļi Hanseni – Kevins ieguvis 69 punktus, bet Timmijs – 58 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!