Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī gada decembrī pirmizrādi piedzīvos dokumentāla filma par leģendāro Pirmās formulas (F-1) vācu pilotu Mihaelu Šūmaheru, paziņojuši slavenā pilota pārstāvji un filmu veidotāji.

Filmas pirmizrāde paredzēta 5. decembrī Vācijas un Šveices kinoteātros, bet ekranizējuma reklāmas rullītis tiks prezentēts otrdien Kannu kinofestivālā. Vēlāk filma nonāks arī citu valstu kinoteātros.

Dokumentālajā filmā piedalās Šūmahera sieva Korīna, kā arī viņa bērni Džīna un Miks, kurš arī ir formulu pilots. Viņš gan šobrīd cīnās "Formula 2" sacīkstēs, taču nākamajā sezonā cer debitēt F-1 čempionāta braucienos.

"Mihaela iespaidīgā karjera ir pelnījusi būt ekranizēta. Nu jau ir pagājuši 25 gadi, kopš viņš izcīnīja savu pirmo no septiņiem F-1 pasaules čempiona tituliem," saka Šūmahera pārstāvji.

Filmā netiks atainota vācu pilota dzīve pēc 2013. gada, kad viņš slēpojot guva ļoti nopietnu galvas traumu, kā rezultātā aizvien vēl nav manīts sabiedrībā.

Mihaels Šūmahers savu pirmo titulu izcīnīja 1994. gadā, bet posmā no 2000. līdz 2004. gadam viņš "Ferrari" komandas rindās izcīnīja piecus čempiontitulus pēc kārtas.

Vācu pilots savu karjeru noslēdza 2012. gadā, un viņam aizvien pieder vairāki F-1 rekordi, to skaitā arī 91 gūtā uzvara sacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!