Foto: Tom Banks
Autosports ir sporta veids, kam ir divi svarīgi elementi – labs pilots un ātra automašīna, taču ļoti liela loma ir arī tam, ko ikdienā nevar redzēt tribīnēs vai televizora ekrānos. Pasaules līmeņa motoru sporta sacensībās ceļošana no posma uz posmu ir sarežģīts un fascinējošs process.

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") kopvērtējuma piektās vietas īpašnieks Jānis Baumanis pēc konsultācijas ar viņa pārstāvētās STARD komandas loģistikas menedžeri portālam "Delfi" detalizēti pastāstīja par to, kā viņa "Ford Fiesta MK8" visas sezonas garumā tiek nogādāta sacensību norises vietā.

"Mašīnu nogādāšana uz sacensībām, biļetes visai komandai un dzīvošana viesnīcās veido aptuveni 20% no komandas budžeta, ja izvēlas ekonomisko veidu. Iepriekšējos gados "Volkswagen" rūpnīcas komanda uz tālajiem posmiem savas mašīnas nogādāja ar lidmašīnu, lai tās neaizkavējas uz trim nedēļām. Viņi varēja uz posmiem ASV, Kanādā un Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) doties pāris dienas pirms tam. Ceļošana ar lidmašīnu ir aptuveni desmit reizes dārgāka," stāstīja Baumanis.

"World RX" čempionāts šosezon sākās ar posmu Abū Dabī, bet tam sekoja pieci posmi Eiropā – Spānijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Norvēģijā un Zviedrijā. Tālāk rallijkrosisti dosies uz Kanādu, pēcāk atgriezīsies Eiropā, lai startētu Francijā un Latvijā, bet sezona noslēgsies DĀR.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!