Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānis Karloss Sainss juniors un Lendo Noriss no Lielbritānijas arī nākamajā sezonā turpinās braukt Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandā "McLaren", informē vienība.

"McLaren" komanda jau vairākus gadus nespēj atgriezties F-1 augstumos, tomēr šogad tā piedzīvo atdzimšanu, jo ar Sainsu un Norisu sastāvā tā pašlaik Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņem ceturto vietu. Tik augstu tā nav bijusi kopš 2012.gada, kad sezona tika noslēgta trešajā pozīcijā, bet pēc tam sākās pakāpeniska lejupslīde.

Jau sezonas otrajā posmā Bahreinā šīs sezonas debitants Noriss izcīnīja sesto vietu, ko divreiz šosezon ir iespējis arī Sainss. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ar "Renault" dzinējiem aprīkotās "McLaren" komandas rezultāti ir uzlabojušies un jau tagad tā tikai par desmit punktiem atpaliek no pagājušajā gadā iespētā, lai gan aizvadīta vēl nav pat puse sezonas.

Ja 19 gadus vecajam Norisam šī ir debijas sezona F-1 čempionātā, 24 gadus vecais Sainss šajā sacensību seriālā sacenšas jau piekto sezonu, bet "McLaren" rindās viņam tā ir pirmā.

Tieši šajā nedēļas nogalē "McLaren" aizvadīs savas mājas sacensības, jo leģendārajā Silverstounas trasē Lielbritānijā notiks sezonas desmitais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!