Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas autosportists Žans-Ēriks Verņē svētdien kļuva par divkārtējo "Formula E" čempionu, bet viņa pārstāvētā "DS Tacheetah" komanda triumfēja komandu vērtējumā.

Ņujorkā risinājās divas sacensības, un pirms tām Verņē bija 32 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Lukasu di Grasi no "Audi ABT" komandas. Līdz ar to pastāvēja iespēja, ka viņš pēdējās divās sacensībās varētu zaudēt kopvērtējuma līderpozīciju.

Pirmajās sacensībās Ņujorkas ielās uzvaru izcīnīja Sebastjans Buemī, kurš tādējādi guva pirmo uzvaru šajā sezonā. Viņš aiz sevis atstāja Miču Evansu un Fēliksu Antonio da Kostu. Savukārt Verņē startēja no 14. pozīcijas, un sacensību laikā piedzīvoja vairākas sadursmes, bet visnopietnākā bija avārija ar Felipi Masu. Sacensības kopvērtējuma līderis noslēdza 15. vietā. Savukārt di Grasi finišēja piektajā vietā, par desmit punktiem samazinot Verņē pārsvaru.

Otrajās sacensībās par uzvarētāju kļuva Robins Frijns, otrais finišēja Aleksandrs Sims, bet trešais bija Buemī. Savukārt Verņē finišēja septītajā vietā, kamēr di Grasi aizvadīja neveiksmīgu posmu, ierindojoties vien 18. vietā. Ar to pārliecinoši pietika, lai Verņē nodrošinātu čempionu titulu.

Verņē šajā sezonā kopvērtējumā izcīnīja 136 punktus, kas viņam garantēja čempionu titulu otro gadu pēc kārtas. Šajā formulu čempionātā līdz šim nevienam nebija izdevies divreiz triumfēt kopvērtējumā. Veiksmīgais sniegums Ņujorkā ļāva Buemi pakāpties uz otro vietu ar 119 punktiem. Di Grasi kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā ar 108 punktiem.

Komandu kopvērtējumā Verņē un Andrē Loterers "DS Tacheetah" komandai sagādāja 222 punktus, bet "Audi ABT" vienība palika otrajā vietā 209 punktiem. Trešajā vietā ierindojās "Envision Virgin" komanda ar 191 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!