FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Francijā, Lojakas trasē allaž ir bijis viens no apmeklētākajiem sezonas posmiem, kur fanu kopskaits sasniedz aptuveni 80 tūkstošus.

Jau šonedēļ (31. augusts – 1. septembris), kamēr skolēni gatavosies jaunā mācību gada sākumam, aizrautīgie fani pulcēsies trases malā, lai atbalstītu savus favorītus.

981 diena

Iepriekšējā posmā Kanādā uzvaru pēc 981 dienas ilgas pauzes izcīnīja "Monster Energy RX Cartel" braucējs Andreas Bakeruds. Bakeruds savu iepriekšējo uzvaru svinēja 2016. gadā, kad pasaules rallijkrosa čempionāta posms risinājās Argentīnā. Ar lielisko sniegumu Kanādā, norvēģu pilots spēja pietuvoties čempionāta līderpozīcijai, samazinot atstarpi starp sevi un Kevinu Hansenu līdz 5 punktiem. Bakeruds atklāja, ka, viņaprāt, cīņa par pasaules RX čempiona titulu turpināsies līdz pat pēdējā posma fināla braucienam, bet vai Francijā sagaidāma kopvērtējuma līderu maiņa?
FIA World Rallycross

Tomass "Topi" Heikinens atgriežas Pasaules RX

Savu pirmo izgājienu pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonā pieredzēs Tomass "Topi" Heikinens, kurš startēs ar komandas GRX SET sagatavotu Hyundai i20 automašīnu. Heikinens, kura kontā ir divas uzvaras pasaules čempionātā (un abas no tām Beļģijā, kad sacensības norisinājās Metē trasē), centīsies sagādāt spriedzi un izaicinājumus braucējiem, kuri visas sezonas garumā cīnās par čempionāta punktiem.

FIA World Rallycross

Debija "World RX"

Savu debiju "World RX" piedzīvos Eiropas autokrosa čempionāta līderis Matvejs Furažkins. Talantīgais krievu autosportists savu debiju piedzīvos pie "Škoda Fabia WRX" stūres, komandas "ES Motorsport – Labas Gas" sastāvā. Tādējādi Furažkins kļūs jau par ceturto braucēju, kurš šosezon startējis ar šo Škoda automašīnu. Atgādināsim, ka pirmajos divos posmos Abū Dabī un Barselonā šo auto pilotēja lietuvietis Roks Baciuška, trešajā posmā Beļģijā viņu aizstāja beļģu rallija vecmeistars Fransuā Duvāls, savukārt nīderlandietis Kevins Abrings startēja divos ziemeļvalstu posmos Norvēģijā un Zviedrijā.
FIA World Rallycross

Jānim Baumanim cīņa par pasaules RX punktiem jaunā lomā

Kā jau šosezon ierasts, un Francijas posms nebūs izņēmums, par prieku visiem latviešu faniem par Pasaules RX ieskaites punktiem cīnīsies arī Jānis Baumanis. Tas, kas ir jaunums, vien pāris dienas atpakaļ Jāņa ģimenei pievienojās jauna atvase, kamdēļ punktus pasaules čempionāta nu krās ne vien autosportists, bet arī tētis Jānis Baumanis.

"World RX" Francijā startēs 21 braucējs, kur, blakus sezonā startējošajiem braucējiem, startēs arī Jani Pasonens, Džonatans Peilers, Fabians Peilers, Herve Knapiks un jau iepriekš pieminētie sportisti – Tomass Heikinens un Matvejs Furažkins.

Savukārt, vienlaicīgi ar pasaules čempionātu šajā nedēļas nogalē risināsies arī Eiropas rallijkrosa čempionāta posmi, kur līderpozīcijā Supercar klasē izvirzījies Robins Larsons, bet Super1600 klasē čempionāta vadībā ir Aidars Nurijevs. Tāpat šonedēļ risināsies arī RX2 čempionāta posms, kurā latviešu komandas "Sports Racing Technologies" sastāvā startēs ne vairs viens Grjazins, bet divi. Visu sezonu startējošajam Vasīlijam, šajā nedēļas nogalē pievienosies brālis Nikolajs, kurš šogad startē pasaules rallija čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!