Foto: AP/Scanpix/LETA

2020. gada Dakaras rallijreida pēdējais posms piektdien tika saīsināts, un tajā savu kopvērtējuma līderpozīciju nosargāja pieredzējušais Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu klasē "Honda" braucējs Rikijs Brabeks pārtrauca KTM 19 gadus ilgo dominanci.

Dakaras rallijreida pēdējā, 12. posmā uzvarēja "Toyota" braucējs Nasers Al-Atija, kurš 167 kilometrus garo distanci veica par nepilnām četrām minūtēm ātrāk nekā Sainss. Spānis ierindojās sestajā vietā, taču Sainsa iekrātais pārsvars kopvērtējumā bija pietiekami liels, un viņš Al-Atiju apsteidza par sešām minūtēm un 21 sekundi.

Tā Sainsam ir trešā uzvara Dakaras rallijreidā, un viņš katru uzvaru izcīnījis ar citu automašīnu. 2010. gadā viņš uzvarēja ar "Volkswagen", bet 2018. gadā – ar "Peugeot".

Savukārt Al-Atija Dakaras rallijreida kopvērtējumā vietu uz goda pjedestāla izcīnīja sesto reizi pēdējos septiņos gados. Trešo vietu izcīnīja trīspadsmitkārtējais Dakaras uzvarētājs Stefans Peteransels ("Mini").

Lietuvietis Benedikts Vanags ("Toyota") sacensības noslēdza 15. vietā, bet divkārtējais F-1 čempions Fernando Alonso debijā tuksnesī ierindojās 13. pozīcijā.

Amerikānis Rikijs Brabeks ar "Honda" motociklu noturēja pārsvaru pēdējā saīsinātajā ātrumposmā un kļuva par Dakaras uzvarētāju. Kopvērtējuma līderis viņš bija kopš sacensību trešā posma. Pēdējā "Honda" uzvara rallijreidā bija 1989. gadā, bet iepriekšējos 19 gadus uzvarēja tikai KTM braucēji.

Pēdējā posmā Brabeks finišēja otrajā vietā, 53 sekundes zaudējot Hosē Ignasio Korneho no Čīles. Amerikānis kopvērtējumā uzvarēja ar 16 minūšu un 26 sekunžu pārsvaru.

Otrais kopvērtējumā palika čīlietis Pablo Kvitanilla ar "Husqvarna" motociklu, bet trešais bija KTM braucējs Tobijs Praiss, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā 24 minūtes.

Smago automašīnu ieskaitē triumfēja "Kamaz" braucēji Andrejs Karginovs, kurš par 40 minūtēm apsteidza citu "Kamaz" braucēju Antonu Šibalovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!