Foto: AP/Scanpix/LETA
Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" uzliesmojuma dēļ pārtraukti neskaitāmi čempionāti dažādos sporta veidos, tomēr mūsdienu tehnoloģijas vismaz autosportistiem ļauj palikt sacensību vidē un ar simulatoru palīdzību turpināt startēt.

Aizvadītajā nedēļas nogalē F-1 braucējs no "Red Bull" komandas Makss Verstapens piedalījās digitālā motorsporta kanāla "The Race" rīkotajās sacensībās, kas norisinājās datorspēlē "rFactor 2". Tajās startēja arī bijušais F-1 braucējs Huans Pablo Montoja un viņa dēls Sebastjans, "IndyCar" piloti Simons Paženo, Fēlikss Rosenkvists un Koltons Herta, "Formula E" braucēji Maksimilians Ginters, Antonio Fēlikss da Kosta, izturības čempionātu braucējs Nīls Jani un vairāki citi autobraucēji. Ar viņiem sacentās arī e-sportisti, kuriem tā bija unikāla iespēja trasē sacensties ar īstiem pilotiem.

Šīs sacensības sociālajā tīklā "Youtube" vēroja vairāk nekā pusmiljons skatītāju.

Cits F-1 braucējs Lendo Noriss no "McLaren" komandas piedalījās datorspēles "F1 2019" sacensībās. Ar viņu virtuālajās sacensībās piedalījās arī "Formule E" braucējs Stofels Vandurns, F-1 komandas "Mercedes" testa pilots Estabans Gutjeress un F-2 braucējs Luī Delatrass, un viņiem arī konkurenci sastādīja e-sportisti.

Autosporta simulatori pēdējos gados izpelnījušies lielu popularitāti autosportistu vidū. Noriss un Verstapens bieži startē dažādās sacensībās, tostarp arī 24 stundu virtuālajās sacensībās. Simulatori īpaši noderīgi ir šosejas sacensībās, bet, piemēram, rallijkrosā vai rallijā apstākļi ir mazāk prognozējami, portālam "Delfi" 2019. gadā stāstīja Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!