Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportists Jānis Baumanis gaidāmajā pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonā startēs "JC Raceteknik" komandā ar "Audi S1 Supercar" mašīnu, vēsta čempionāta rīkotāji.

Baumanis "JC Raceteknik" komandā startēs kopā zviedru Robinu Larsonu, kurš ir 2019. gada Eiropas čempions "SuperCar" klasē ("Euro RX"). Pagājušajā sezonā latvietis divas reizes izcīnīja vietu uz goda pjedestāla un čempionāta kopvērtējumā bija sestais.

Baumanis bija pārrunu procesā ar vairākām citām komandām un projektiem, kad dažas dienas pirms jaunās sezonas dalībnieku sastāva izsludināšanas sekoja piedāvājums no Matiasa Ekstroma, un ātri tika panākta kopīga valoda par startu "JC Raceteknik" komandā.

"Esmu sajūsmināts par gaidāmo sezonu ar jauno komandu. Pagājušajā sezonā tā "Euro RX" klasē pierādīja savu ātrumu, tāpēc šogad komanda būs vēl spēcīgāka ar divām mašīnām "World RX". Nespēju sagaidīt, kad varēšu braukt ar jaunajām "Audi" mašīnām. Robins noteikti mašīnu zina labāk par mani, bet ceru, ka varēšu pietuvoties viņa ātrumam," teica Baumanis.

"Esmu arī iepriekš izmēģinājis EKS Audi mašīnu," atzina sportists. "2018. gadā Biķernieku trasē veicu 12 apļus un toreiz sajūtas bija lieliskas. Es nevaru vien sagaidīt, kad varēšu izmēģināt jaunākās specifikācijas EKS Audi."

Baumanis pauda pateicību savai iepriekšējai komandai STARD un Manfrēdam Štolam par neticamiem trīs gadiem.

"Manas iepriekšējās sezonas "World RX" bijušas smagas. Četrus gadus braucu ar "Ford", tāpēc esmu priecīgs par pārmaiņām. Tas man būs izaicinājums. Pirmajos posmos vairāk fokusēšos uz jaunās mašīnas apgūšanu, bet sezonas vidū mērķis būs startēt pusfinālos no pirmās rindas. Protams, sapnis ir uzvarēt," viņš turpināja.

"World RX" sezonas pirmo divi posmi nenotiks ieplānotajos laikos koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ.

"Covid-19, protams, sarežģī sagatavošanos pirmajam posmam, tas ļoti ietekmē visu cilvēku dzīves. Gribētu, lai visi cilvēki par sevi rūpējas un lai mēs varam sacensties pēc iespējas ātrāk," sacīja Baumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!