Foto: Publicitātes foto
Daugavpilī notiks abas Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltās Spīdveja Nāciju kausa ("Speedway of Nations") pusfināla sacensības, ceturtdien ziņoja Starptautiskā Motosporta federācija (FIM).

Jau ziņots, ka koronavīrusa dēļ uz nenoteiktu laiku tika pārceltas Spīdveja Nāciju kausa pusfināla sacensības, kam 25. aprīlī bija jānotiek Vācijas pilsētā Landshūtā, bet otrajām – 2. maijā Daugavpilī. Fināls bija ieplānots vēl nedēļu vēlāk Lielbritānijas pilsētā Mančestrā.

"Pastāvīgi sekojot līdzi jaunumiem par Covid-19 un rīkojoties saskaņā ar valdību veselības direktīvām, FIM un "BSI Speedway" ir pieņēmuši lēmumu pārskatīt 2020. gada Spīdveja Nāciju kausa sacensību grafiku," rakstīts paziņojumā.

"Atbilstoši pārskatītajam grafikam abi pusfināli tagad notiks Daugavpilī 25. un 26. septembrī," ziņo FIM un "BSI Speedway". "2020. gada Spīdveja nāciju kausa fināls tagad no 24. līdz 25. oktobrim ir paredzēts Mančestras rajonā Belvjū."

Organizatori atgādina, ka iegādātās biļetes derīgas uz attiecīgajiem pusfināliem. Landshūtā paredzētais pusfināls Daugavpilī norisināsies pirmajā dienā.

Pirmajā pusfinālā 25. septembrī Vācijai būs jāsacenšas ar Poliju, Dāniju, Slovēniju, Čehiju, Franciju un Itāliju, bet otrajā pusfinālā dienu vēlāk mājiniecei Latvijai pretī stāsies Krievija, Austrālija, Zviedrija, Ukraina, Somija un ASV.

Katra pusfināla trīs labākās valstis iekļūs finālā, kur tās sagaidīs mājiniece Lielbritānija.

Spīdveja Nāciju kausa sacensībās tiek aizvadīta trešā sezona. Pirmajās divās par čempioni tika kronēta Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!