Foto: @sportphoto_arturkukuskin

Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posmā no 7. līdz 9. augustam pirmajā no trim Ķeguma cieto smilšu trasē paredzētajām sacensībām MXGP klasē pieteikts Kārlis Sabulis un Matīss Karro, ziņo MXGP tīmekļa vietne.

Trīs pēc kārtas Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motokrosa pasaules čempionāta posmi pēc piecu mēnešu pārtraukuma notiks Ķeguma trasē Latvijā. Vēl divi posmi tiks aizvadīti no 10. līdz 12. un no 14. līdz 16. augustam.

Prestižākajā MXGP klasē, savainojumu ārstējot Paulam Jonasam, Latviju 38 braucēju konkurencē pārstāvēs Kārlis Sabulis un Matīss Karro.

Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas pagājušogad jūnijā "Zelta zirga" trasē Ķegumā MXGP klasē ieņēma 12. vietu pasaules čempionāta sezonas devītā posma – Latvijas "Grand Prix" – sacensībās.

Uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu izcīnīja šveicietis Arno Tonuss.

Latvijas posmā notiks arī EMX250 čempionāta otrais, trešais un ceturtais raunds, kā arī pavisam jaunās "EMX Open" klases trīs atklāšanas kārtas.

MX2 klasē Latvija 36 sportistu vidū pārstāvēta nebūs.

EMX250 sacensībām no Latvijas 70 braucēju vidū būs arī Mairis Pumpurs, Kristiāns Freimanis, Tomass Šileika un Rainers Žuks.

"EMX Open" klasē vietējos braucējus 30 sportistu konkurencē pārstāvēs Arnolds Sniķers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!